Wat is de toegevoegde waarde van marketing dashboards?

The must do’s of marketing dashboards

The must do’s of marketing dashboards

Nieuwsgierig naar hoe veel inkomsten werden toegeschreven aan een geïnvesteerde paid-search campagne in het laatste kwartaal? Wilt u verbeteringen doorvoeren zodat sommige online kanalen niet meer kwalitatief hogere leads genereren dan andere? Benieuwd naar hoeveel websitebezoeken een bepaald persbericht heeft gegenereerd?

Uit een recent onderzoek van Aberdeen kwam naar voren dat meer dan de helft van de marketeers gebruik maken van negen verschillende kanalen om hun klanten te bereiken. Succesvolle multichannel marketeers integreren digitale data met offline data over verschillende systemen. Om het complete plaatje snel inzichtelijk te maken en data gedreven beslissingen te maken, is een dashboard een belangrijke tool om dit inzicht te verkrijgen.

Dashboards
De kernkenmerken van moderne dashboards zijn:

  • Doelstelling gericht
  • Geoptimaliseerd voor meerdere gegevensbronnen
  • Visueel
  • Interactief
  • Actueel en toegankelijk voor het publiek

Start vandaag nog met het analyseren van data aan de hand van dashboards! In deze whitepaper komen zes praktijkcases naar voren van organisaties die op een effectieve manier marketing dashboards hebben ingezet in de organisatie. Elk praktijkvoorbeeld heeft zijn eigen visie op marketing dashboards en delen deze kennis in de whitepaper. Download de whitepaper ‘The must do’s of marketing dashboards’ geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Business AnalyticsTelecommunicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

Business Analytics :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder

Telecommunicatie :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.