Wat is context marketing?

Als je dit wil, wil je misschien ook dat?

Als je dit wil, wil je misschien ook dat?

Een paar maanden voor je telefoonabonnement afloopt krijg je een mailtje met een leuke aanbieding; minder betalen en een nieuw toestel! Die kans laat je natuurlijk niet aan je voorbijgaan. Of bij het uitzoeken van een nieuwe spijkerbroek in jouw favoriete webshop, krijg je ook een bijpassende riem te zien. Dat is nu precies waar het bij context marketing om gaat: op het juiste moment de juiste content of ervaring leveren aan de juiste persoon. Om dit voor elkaar te krijgen moet je natuurlijk jouw klanten écht kennen en deze informatie gericht inzetten in je contentstrategie.

Mis de boot niet

Retailreuzen zoals Amazon en Zalando zijn uiterst bedreven in de kunst van de context marketing, dus wil jij niet hopeloos achterblijven, dan is het tijd om aan de slag te gaan. In deze whitepaper vind je 5 stappen die het fundament vormen voor succesvolle context marketing. Deze stappen gaan verder dan marketing en sales, ook IT heeft een grote rol te spelen in het opzetten van context marketing. We vertellen je alvast wat meer over het belang van duidelijkheid in jouw strategische doelen.

Stap 1: Heldere visie en duidelijke marketingdoelstellingen

Neem een stap terug en start bij de strategische visie en doelen van de organisatie. De volgende 3 vragen zijn hierbij cruciaal:

  1. Waar wil je als organisatie heen en welke strategische doelen horen hierbij?
  2. Welke marketingdoelstellingen horen daarbij?
  3. Wat zijn onze KPI’s? Maak deze zo SMART mogelijk.

Vervolgens bekijk je de huidige situatie. Wat zijn jouw grootste marketinguitgaven? Hoe dragen die bij tot je strategische doelstellingen? Breng in kaart welk aandeel van de funnel de verantwoordelijkheid is van marketing en waar men het stokje overdraagt aan sales.

Korte- en langetermijnplanning, contentplannen en zo veel meer

Van een gedegen voorbereiding tot het opzetten van een e-mail marketing automation campagne; het komt allemaal aan bod in deze praktische whitepaper. Waar wacht je nog op?

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Zakelijke dienstverleningMarketing & Sales bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Zakelijke dienstverlening :  Bedrijven samenvoegen: 5 zaken die je niet mag vergeten

Wanneer een bedrijf wordt overgenomen of fuseert met een andere onderneming gaat dit altijd gepaard met een hoop onzekerheid en veel verandering. Ontdek in deze whitepaper waarom het ook belangrijk is om technologie en de mens voldoende aandacht te geven in dit proces. Zo benut je alle capaciteit binnen de organisatie ten volle, draag je bij aan lagere kosten en haal je meer waarde uit de overname.

Lees verder

Zakelijke dienstverlening :  7 tips voor een betere teamprestatie

Tijd is geld, en dat is vooral aan de orde binnen de productie. Vertragingen door slechte samenwerking of onduidelijke communicatie kan al heel snel in de papieren lopen. Hoe verbeter je de communicatie binnen een team? Het is een vraag die menig teamleider zich wel eens stelt. Lees hier 7 concrete manieren om jouw team beter te laten samenwerken.

Lees verder

Marketing & Sales :  Op zoek naar de juiste marketing automation oplossing?

Marketing automation zorgt ervoor dat leads in verschillende fases van de buyer’s journey beter worden begeleid en dat levert natuurlijk meer business op. Wil je graag aan de slag met marketing automation maar weet je niet goed hoe je voor de juiste oplossing kiest? En wat mag je verwachten van een goede marketing automation tool? Je leest het in deze whitepaper.

Lees verder

Marketing & Sales :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.