Wat heeft Newton te maken met data?

Data-zwaartekracht: hybrid data analytics

Data-zwaartekracht: hybrid data analytics

Sta jij met je beide benen op de grond? Iedere dag word je, bewust of onbewust, geconfronteerd met de aantrekkingskracht van de aarde. Deze zwaartekracht was er natuurlijk al veel langer maar Newton en een vallende appel waren noodzakelijk om dit fenomeen te verklaren.  Zo ontstond de zwaartekrachttheorie. In het huidige tijdperk van de cloud zien we een nieuwe vorm van zwaartekracht ontstaan: data-zwaartekracht. Maar wat is het precies en wat voor implicaties heeft deze nieuwe vorm van zwaartekracht op uw organisatie?

De cloud revolutie

Data en applicaties werden in het verleden voornamelijk lokaal gehost. In de laatste jaren zien we een steeds verdere verschuiving naar de cloud. Er zijn echter maar weinig bedrijven die volledig zijn overgestapt op de cloud. Er bestaan veel hybride omgevingen waarbij data, applicaties en services op meerdere locaties worden gehost.

De aantrekkingskracht van data

Data is alleen nuttig als medewerkers het snel kunnen raadplegen om direct antwoorden te krijgen op hun vragen. Bij hybride omgevingen kunnen echter verschillende uitdagingen ontstaan, denk bijvoorbeeld aan een langere wachttijd en een lagere doorvoersnelheid. Door applicaties en services te hosten op dezelfde plek als data, worden deze effecten verminderd. Om deze reden heeft data de neiging om applicaties en services aan te trekken naar de plek waar de data wordt opgeslagen.

Hybrid data analytics

Zolang alle data, applicaties en services echter nog niet volledig in de cloud worden gehost, kunt u gebruik maken van hybrid data analytics. Een hybride analytics model ondersteunt zowel uw on-premise als cloud technologieën op het gebied van data, infrastructuur en applicaties. Dit geeft u de flexibiliteit om uw data analytics mee te laten ontwikkelen met uw beweging naar de cloud.

Hoe data-zwaartekracht uw analytics naar de cloud trekt

Wilt u nog meer weten over data-zwaartekracht en de beste opties voor een hybrid data analytics aanpak? Download dan de volledige whitepaper Hoe data-zwaartekracht uw analytics naar de cloud trekt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Data ManagementBusiness AnalyticsCloud Data & StorageManagement AlgemeenICT (vakgebied) bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data Management :  Betere budgettering en planning zorgen voor meer groei

Planning en budgettering zijn een essentieel onderdeel bij het maken van datagedreven beslissingen. Voor veel bedrijven is dit echter een behoorlijke uitdaging. De informatie die de financiële afdeling nodig heeft zit vaak in losse spreadsheets of in verouderde systemen. Om inzicht te krijgen in alle informatie hebben we dus software nodig waar data uit verschillende systemen samenkomen voor analyse. Je leest er alles over in deze whitepaper.

Lees verder

Data Management :  AI-puzzel wordt gelegd

Wij krijgen steeds meer inzicht in de mogelijkheden van AI. De eerste successen zijn behaald en AI wint aan momentum. Een goed moment om de bevindingen van 305 experts uit diverse branches te verzamelen. Dit onderzoeksrapport zet best practices op een rij, toont aan dat ethiek hoog op de agenda staat en benadrukt de link tussen AI en analytics.

Lees verder

Business Analytics :  AI-puzzel wordt gelegd

Wij krijgen steeds meer inzicht in de mogelijkheden van AI. De eerste successen zijn behaald en AI wint aan momentum. Een goed moment om de bevindingen van 305 experts uit diverse branches te verzamelen. Dit onderzoeksrapport zet best practices op een rij, toont aan dat ethiek hoog op de agenda staat en benadrukt de link tussen AI en analytics.

Lees verder

Business Analytics :  5 gouden datamanagement tips

Analytics is al lang niet meer exclusief voorbehouden aan enterprises en innovators. Iedere organisatie ziet het belang in van data en analytics om meer inzicht te krijgen in de business. Maar hebben we ook de stap gezet naar echte datagedreven beslissingen? Met de 5 datamanagement tips uit deze whitepaper zet je die laatste stap naar echte datagedreven beslissingen.

Lees verder

Cloud Data & Storage :  Dé cloud strategie voor BI en analytics

Ondertussen is de cloud niet meer weg te denken uit het straatbeeld dat BI en analytics heet. Steeds meer organisaties zien de mogelijkheden in van de cloud op dit gebied want het is een flexibele en schaalbare oplossing. In deze whitepaper worden de ervaringen en best practices uiteengezet. Lees snel verder!

Lees verder

Cloud Data & Storage :  Architecting Applications to use Windows Azure AppFabric Caching

Veranderingen treden altijd op, zelfs als de karakteristieken van een businessapplicatie zijn ingeschat. Daarom moeten applicaties zo gebouwd worden, dat zij gemakkelijk mee kunnen veranderen. De database is meestal de grootste bottleneck binnen applicaties. Lees in deze whitepaper over de AppFabric Caching Service en hoe deze een oplossing kan bieden voor de bottleneck binnen uw applicaties, namelijk de database.

Lees verder

Management Algemeen :  Bedrijven samenvoegen: 5 zaken die je niet mag vergeten

Wanneer een bedrijf wordt overgenomen of fuseert met een andere onderneming gaat dit altijd gepaard met een hoop onzekerheid en veel verandering. Ontdek in deze whitepaper waarom het ook belangrijk is om technologie en de mens voldoende aandacht te geven in dit proces. Zo benut je alle capaciteit binnen de organisatie ten volle, draag je bij aan lagere kosten en haal je meer waarde uit de overname.

Lees verder

ICT (vakgebied) :  Wil je een social intranet?

Staat een social intranet op de agenda in jouw organisatie? Doe jezelf dan een plezier en lees eerst de 12 tips in deze whitepaper. Zo voorkom je dat je tools aankoopt die niet matchen met de behoeften van medewerkers of dat je live gaat met een te ingewikkeld product. Met deze quick wins haal je meer uit jouw moderne werkplek.

Lees verder

ICT (vakgebied) :  Van vergrijzing tot robotica: dit verandert de zorg

Technologie, besparingen of een tekort aan personeel. Het zijn maar enkele elementen die de komende jaren een grote invloed zullen hebben op de zorg. Hoe gaan we hiermee om? Welke initiatieven zullen ons helpen bij het verlenen van goede zorg? Deze whitepaper zet 8 zorgtrends voor je op een rij die ervoor zorgen dat de zorg in 2020 ingrijpend verandert. Lees je mee?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.