Waarom Zero Trust de belangrijkste beveiligingsstrategie van 2020 wordt

8 voordelen van deze unieke beveilingsaanpak onderzocht door Forrester

Waarom Zero Trust de belangrijkste beveiligingsstrategie van 2020 wordt

Wat als je niets en niemand binnen je netwerk kan vertrouwen? Dit is het radicale idee achter de nieuwe beveiligingsstrategie Zero Trust, die snel aan populariteit wint. Volgens deze filosofie kan het gevaar uit alle hoeken komen. Zowel van buiten de organisatie, als van binnen. Door iedereen en alles binnen je netwerk als potentieel gevaar te beschouwen, bouw je automatisch de voorzichtigheid in die nodig is om echt veilig te blijven. Kern van het model is diepgaande en continue data-inspectie gecombineerd met een lean aanpak.

In deze paper duiken we dieper in de 8 voordelen van deze strategie, zoals beschreven door onderzoeksbureau Forrester Research. Deze voordelen gaan veel verder dan alleen security – Zero Trust draagt zelfs direct bij aan een beter bedrijfsresultaat.

Waarom wint Zero Trust aan terrein?

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: de traditionele security-aanpak werkt niet meer. Recente hacks en datalekken maken duidelijk dat bedrijven enorm kwetsbaar zijn wanneer security faalt. Ze laten ook zien dat een falend securitybeleid een grote impact heeft op het bedrijfsresultaat. Zo kostte een datalek British Airways maar liefst 183 miljoen euro aan boetes (en behoorlijke imagoschade) en kreeg het imago van Facebook een behoorlijke deuk na de vele verhalen over datalekken en gestolen wachtwoorden. De tijd dat security-experts binnen de organisatie over het hoofd werden gezien, liggen door deze berichten inmiddels ver achter ons.

8 voordelen van Zero Trust

Waarom kiezen meer bedrijven voor het Zero Trust model? Benieuwd naar de 8 voordelen voor jouw bedrijf? Dit rapport onderzoekt de voordelen van deze security-aanpak en zet de 8 meest in het oog springende voordelen voor jouw bedrijf op een rij. Download hier snel het Forrester-rapport The Eight Business And Security Benefits Of Zero Trust.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom TrendsCloud Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Een halfjaar thuiswerken: de balans opmaken

Thuiswerken was in de loop der jaren vaak stof voor discussie. De ene vond het helemaal geweldig, de andere kon zich niet voorstellen dat medewerkers thuis net zo productief zijn. Inmiddels zijn we na een halfjaar coronamaatregelen helemaal vertrouwd met thuiswerken. Hans Peeters van E-ngineers keek hoe het intern verliep en sprak met anderen in de branche over thuiswerken. Je leest zijn bevindingen hier!

Lees verder

Trends :  Cybercrime: constant op je hoede?

In dit eerste trendrapport in de achtdelige reeks Survival of the Smartest lees je meer over hoe het brein omgaat met de dreiging van cybercriminaliteit. Zijn we altijd op onze hoede? Of zijn we ondanks de vele verhalen over hacks en aanvallen soms te laks? Je leest het in dit eerste trendrapport. Ook vind je hier een handig overzicht van de andere edities.

Lees verder

Cloud Security :  Doe de cybersecurity gezondheidscheck 2021

De versnelde uitrol van het thuiswerken heeft naast veel voordelen ook risico’s met zich meegebracht! Cybercriminelen liggen 24/7 op de loer en benutten ieder zwak punt binnen jouw beveiliging. Daarom is het belangrijk dat jouw bedrijf voldoet aan de benodigde securityeisen. Download deze whitepaper en doe de cybersecurity gezondheidscheck om te zien of jij in 2021 goed beveiligd bent.

Lees verder

Partner

Akamai

Akamai is the edge. Our globally distributed intelligent edge platform surrounds everything, from the enterprise to the cloud, so our customers and their businesses can be fast, smart, and secure.

Profiel Akamai ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.