Waarom kan je niet om API’s heen?

Alles over API’s en API-beheer

Waarom kan je niet om API’s heen?

Soms heeft een kleine verandering een gigantische impact. Dat is zeker het geval wanneer we het hebben over Application Programming Interfaces, ofwel API’s. Het is geen nieuwe technologie, maar toen bedrijven zoals Google, Salesforce en Amazon lieten zien hoe je ze ook kan inzetten, volgde er een ware API-explosie. Steeds meer bedrijven begrijpen hoe belangrijk API’s zijn om te blijven voldoen aan de eisen van klanten en om snel nieuwe producten te introduceren.

Waarom API’s?

Om te begrijpen waarom API’s zo belangrijk zijn, start deze whitepaper met een korte introductie over de oorsprong van API’s en geeft het meer uitleg over wat een API precies is. Wat zijn de mogelijkheden, welke uitdagingen zijn er, wat is de Total Cost of Ownership (TCO) en de Return on Investment (ROI) van API-services?

API en API-beheer voor managers en ontwikkelaars

Deze whitepaper bevat waardevolle informatie voor zowel managers als ontwikkelaars. Managers krijgen meer inzicht in:

  • Wat zijn API’s en welke invloed hebben ze op de markt?
  • Welke risico’s zijn er als bedrijven zich niet verdiepen in API’s?
  • Waarom is krachtig API-management cruciaal en welke oplossingen helpen je hierbij?

Ontwikkelaars kunnen meer lezen over onder andere:

  • De details over API’s, API Economy en trends
  • Waarom is API-beheer belangrijk?
  • Welke API-trends zijn er?
  • API-beheer voordelen en toepassingen

Alles over API’s en API-beheer

We kunnen niet meer om API’s heen. Wil je meer weten over deze technologie en wil je weten hoe je het inzet in jouw organisatie? Download dan hier de whitepaper API and API Management.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerIT Architectuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Zo maak je iedereen blij met een nieuwe werkplek

Werknemers verwachten steeds meer van hun werkplek, maar nog veel organisaties houden vast aan de bekende VDI. Medewerkers ervaren dit vaak als traag en ongebruiksvriendelijk. Door over te stappen naar een werkplek in de cloud zorg je weer voor positieve geluiden op de werkvloer, zowel bij medewerkers als IT-beheerders. Deze webinar zet de ins en outs van een werkplek in de cloud op een rij.

Lees verder

IT Beheer :  Security awareness: weet waar je aan toe bent

De belangrijkste oorzaak van geslaagde cyberaanvallen blijft nog steeds onveilig gebruikersgedrag. Dat wil je natuurlijk aanpakken in de organisatie, maar eerst moet je precies weten waar het gevaar en de risico’s zitten. In deze webcast zie je hoe je precies gebruikersgedrag monitort, de risico’s in kaart brengt en bedreigingen voorkomt.

Lees verder

IT Architectuur :  10 belangrijke trends in de geestelijke gezondheidszorg

De zorg is in beweging en de ggz is daar geen uitzondering op. Door een stijgende vraag naar zorg en een tekort aan personeel staat de branche onder druk. Tegelijk zijn er een aantal maatschappelijke en technologische ontwikkelingen die ervoor zorgen dat in 2020 de zorg ingrijpend verandert. Welke trends en ontwikkelingen dat zijn? Dat lees je hier.

Lees verder

IT Architectuur :  Back-upbeheer saai? Nu niet meer!

Back-upbeheer, het is voor veel IT-afdelingen niet bepaald een favoriet onderdeel van de werkzaamheden. Toch is het uitermate belangrijk voor jouw onderneming. Ligt de IT er om welke reden dan ook uit, dan wil je toch ook zo snel mogelijk met de recentste data weer aan de slag? Dit webinar laat je kennismaken met een oplossing die back-upbeheer weer snel en simpel maakt. Kijk je mee?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.