Waarom kan je niet om API’s heen?

Alles over API’s en API-beheer

Waarom kan je niet om API’s heen?

Soms heeft een kleine verandering een gigantische impact. Dat is zeker het geval wanneer we het hebben over Application Programming Interfaces, ofwel API’s. Het is geen nieuwe technologie, maar toen bedrijven zoals Google, Salesforce en Amazon lieten zien hoe je ze ook kan inzetten, volgde er een ware API-explosie. Steeds meer bedrijven begrijpen hoe belangrijk API’s zijn om te blijven voldoen aan de eisen van klanten en om snel nieuwe producten te introduceren.

Waarom API’s?

Om te begrijpen waarom API’s zo belangrijk zijn, start deze whitepaper met een korte introductie over de oorsprong van API’s en geeft het meer uitleg over wat een API precies is. Wat zijn de mogelijkheden, welke uitdagingen zijn er, wat is de Total Cost of Ownership (TCO) en de Return on Investment (ROI) van API-services?

API en API-beheer voor managers en ontwikkelaars

Deze whitepaper bevat waardevolle informatie voor zowel managers als ontwikkelaars. Managers krijgen meer inzicht in:

  • Wat zijn API’s en welke invloed hebben ze op de markt?
  • Welke risico’s zijn er als bedrijven zich niet verdiepen in API’s?
  • Waarom is krachtig API-management cruciaal en welke oplossingen helpen je hierbij?

Ontwikkelaars kunnen meer lezen over onder andere:

  • De details over API’s, API Economy en trends
  • Waarom is API-beheer belangrijk?
  • Welke API-trends zijn er?
  • API-beheer voordelen en toepassingen

Alles over API’s en API-beheer

We kunnen niet meer om API’s heen. Wil je meer weten over deze technologie en wil je weten hoe je het inzet in jouw organisatie? Download dan hier de whitepaper API and API Management.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerIT Architectuur bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Maak kennis met DaaS, de desktop uit de cloud

Vraag willekeurige IT’ers hoe ze denken over traditionele desktops en laptops, dan hoor je steevast: ze updaten kost bakken met tijd en je moet ze om de 5 jaar vervangen. Desktopvirtualisatie is daarom al jaren dé oplossing, maar deze aanpak werkt niet voor iedereen. Met de komst van de cloud komt hier verandering in. Dit e-boek vertelt je alles over de allernieuwste virtualisatie-mogelijkheid: Desktop as a Service.

Lees verder

IT Beheer :  Tientallen voordelen van een cloud-werkplek

Kies je voor een in de cloudbeheerde werkplek op basis van Microsoft 365 en Azure, dan heeft dat heel wat voordelen voor je hele organisatie. Denk maar aan beheersgemak en veiligheid. Wil je weten wat de voordelen precies zijn? Cloudwerkplek-specialist Freerk Terpstra zet in deze webcast maar liefst 25 voordelen op een rij.

Lees verder

IT Architectuur :  Geef nu onderwijs als in 2025

Blended learning, lifelong learning, een smart campus en AI zijn maar een paar ingrediënten van toekomstbestendige onderwijsinstellingen. Wil je in de nabije toekomst relevant blijven dan zul je snel moeten innoveren. Vergroot je aantrekkingskracht en verlaag bovendien je beheerkosten. De infrastructuur helpt je vooruit. Hier lees je hoe!

Lees verder

IT Architectuur :  Optimaal online samenwerken zonder datalekken

Online samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers is inmiddels zo ingeburgerd dat we ons afvragen hoe we dat voorheen deden. Dit flexibel online samenwerken heeft wel grote impact op dataveiligheid. Hoe zorg je ervoor dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot bedrijfskritische informatie? Een belangrijk hulpmiddel hierbij is Mobile Device Management. Deze gids helpt je op weg.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.