Virtuele events: het hoe en waarom

Webinar, demo, online talkshow, e-learning

Webinar, demo, online talkshow, e-learning

Webinars zijn vandaag de dag een van de meest effectieve communicatiemiddelen. Webinars is één van de verschijningsvormen van virtuele events. Een virtueel event is een event waarbij via internet wordt deelgenomen. Er zijn enkele belangrijke voordelen te noemen van een virtueel event:

  • Een virtueel event kan vroegtijdig contact met een potentiële klant faciliteren of bestaande contacten verder ontwikkelen.
  • Het is mogelijk om aan een groot publiek een presentatie of demo te geven.
  • Een virtueel event is laagdrempelig omdat er voor deelnemers geen reistijd is.
  • Unieke mogelijkheden om interactief deelnemers te betrekken bij de uitzending via een vragenformulier, chat, social media en polls.
  • De kosten van een virtueel event zijn laag.
  • De opname kan worden achteraf worden gebruikt voor markering doeleinden.

Webinar

Een virtueel event is er in diverse verschijningsvormen en met verschillende doelstellingen. De meest bekende is het webinar. Een webinar is een live uitzending van een presentatie die door deelnemers online op de eigen computer, tablet of smartphone kan worden bekeken. Een webinar is meestal interactief door de inzet van een vragenformulier, poll, chatbox of social media.3

Online talkshow

Een online talkshow is een variant op de talkshow die gekend wordt van televisie. Bij een online talkshow is het echter mogelijk om het publiek, zoals bij een webinar, interactief te betrekken. Wanneer bijvoorbeeld een paneldiscussie plaatsvindt kunnen kijkers worden uitgenodigd om online mee te discussiëren en hun mening te geven.

e-learning

De faciliteiten van een virtueel event worden vaak gebruikt voor e-learning. In de live situatie kunnen door de interactieve mogelijkheden vragen worden gesteld door de deelnemers. De opnames kunnen vervolgens toegevoegd worden aan lesmateriaal dat ‘on-demand’ op te vragen is door cursisten.

In de whitepaper

Lees gratis de zeer volledige whitepaper over virtuele events. Niet alleen wordt ingegaan op de verschillende verschijningsvormen maar ook praktische zaken zoals ‘waar moet u op letten bij de organisatie van een virtueel event’ en de rolverdeling komen uitgebreid aan de orde.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.