Virtualisatie maakt IT-omgeving veilig, flexibel en schaalbaar

Gevirtualiseerd netwerk beter beveiligd

Gevirtualiseerd netwerk beter beveiligd

We leven in een open digitale wereld waar alles met elkaar verbonden is. Dit zorgt ervoor dat iedereen het gewend is om altijd en overal vanaf elk apparaat toegang te hebben tot zakelijk applicaties en data.  Eindgebruikers eisen dat IT-diensten snel en flexibel kunnen inspelen op de toenemende vraag naar functionaliteit. IT-diensten maken zich op hun beurt weer zorgen om de beveiligingsrisico’s die het met zich mee brengt. Om hier op in te spelen worden netwerkonderdelen met software in plaats van hardware ingericht zodat IT-organisaties kunnen voldoen aan de vragen van vandaag.

Gevirtualiseerd netwerk is veiliger

In de afgelopen jaren is naast het aantal, ook het aantal soorten bedreigingen enorm toegenomen. De beveiliging van systemen is hierdoor van essentieel belang. Het antwoord op het flexibiliteits- en beveiligingsvraagstuk is Software Defined Networking, ofwel netwerkvirtualisatie.

De voordelen van de cloud in een on-premise-omgeving

Binnen de IT-omgeving zijn steeds vaker cloudoplossingen te vinden. De volledige IT-omgeving onderbrengen in de cloud wordt maar door weinig organisaties gedaan. Zij willen wel graag gebruik maken van alle voordelen die het te bieden heeft. Organisaties kiezen daarom voor het in de cloud plaatsen van een aantal onderdelen, terwijl tegelijkertijd een (groot)deel van de IT-omgeving lokaal blijft staan. Netwerkvirtualisatie zorgt ervoor dat het interne netwerk naadloos aansluit op de cloud-omgeving. Dit biedt dan weer voordelen op het gebied van de schaalbaarheid en disaster recovery.

Lees de whitepaper Software Defined Networking om antwoord te krijgen op de vraag: Hoe kunt uw organisatie gebruikmaken van virtualisatie van het netwerk?

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom SecurityCloud visie & trends bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Security :  6 redenen om te kiezen voor een betere databeveiliging in Office 365

Veel organisaties vertrouwen blindelings op hun basisbeveiliging voor het veilig stellen van hun Office 365 data. Voor een goede databeveiliging in Office 365 moet je echter specifieke maatregelen nemen en je bewust zijn van de zwakke plekken en kwetsbaarheden in Office 365. Deze whitepaper zet 6 bekende kwetsbaarheden op een rij en laat je zien hoe je deze gaten in de beveiliging dicht.

Lees verder

Security :  Altijd en overal werken: hoe doe je het veilig?

De dagen van alleen werken tijdens kantooruren op een vaste plek in het gebouw liggen inmiddels al lang achter ons. Wil jij tijdelijk een developer inhuren die rondreist in Canada? Dan heb je dat zo geregeld. Maar dit mag natuurlijk niet ten koste gaan van jouw dataveiligheid! Hoe veilig is de toegang tot jouw bedrijfsapplicaties? Waaraan moet een veilige toegang voldoen? Dat lees je hier.

Lees verder

Cloud visie & trends :  Maak met AI jouw bedrijf slimmer en efficiënter

AI is niet langer alleen een onderwerp voor science fiction films of een technologie die alleen de grootste bedrijven kunnen inzetten. AI kan ieder bedrijf helpen met het efficiënter inrichten van processen en het optimaal ondersteunen van medewerkers. Tijd om de kracht van AI ook aan het werk te zetten in jouw organisatie. Deze whitepaper laat je zien wat de mogelijkheden zijn binnen jouw bedrijfsprocessen.

Lees verder

Cloud visie & trends :  Hoe kies je de juiste cloud hosting provider?

De cloud is nog steeds ongekend populair en het aanbod van cloud hosting partners is groot. Veel organisaties zien door de bomen het bos niet meer en kunnen wel wat extra hulp gebruiken bij het kiezen van een partner die past bij hun eisen en wensen. Deze handige checklist zet 9 vragen op een rij die jou helpen bij het kiezen van een cloud hosting provider.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.