Videomarketing inzetten in de contentmarketingstrategie?

Introductie op Videomarketing

Introductie op Videomarketing

Vandaag de dag neemt videomarketing een steeds prominentere rol in de marketingmix in. Door de ontwikkelingen in techniek worden de mogelijkheden van videomarketing steeds groter. Welk type video het best binnen de contentmarketingstrategie past wordt in deze whitepaper behandeld.

Waarom video?
Wanneer wordt gekeken naar de hersenen van mensen kan worden vastgesteld dat woord en taal passen bij de linker hersenhelft of het logische deel van de hersenen passen. Video past beter bij de rechter hersenhelft. Een groot deel van de kracht van video ligt namelijk bij intuïtie en subjectiviteit.

Soorten video’s bij videomarketing
Er zijn talloze vormen te bedenken die geschikt zijn als videomateriaal. De meest gebruikte vormen binnen een B2B-contentstrategie zijn:

  • Introductievideo & productdemo’s
  • How-to-video’s & FAQ
  • Testimonials en klantcases
  • Animaties & Presentaties
  • Interviews

Lees meer over deze soorten video’s in de volledige whitepaper!

Wat is het effect van video?
Wanneer video op de juiste manier wordt ingezet, kan een organisatie inspelen op het gevoel van een kijker. Hierbij is video een beter middel om in te zetten dan geschreven tekst. Video zorgt voor binding met een kijker. Bij het inzetten van videomarketing is het wel belangrijk om te kijken naar de duur van de video. Uit onderzoek komt naar voren dat kijkers de voorkeur geven aan korte en werkgerelateerde video’s.

Lees verder in de whitepaper
Bent u ook van plan om videomarketing in te zetten in de contentmarketingstrategie? Download dan deze whitepaper en lees verder over onderwerpen als: de kosten, de gang van zaken en rollen, formats, browsers & devices, videobewerkingssoftware en de next step bij videomarketing.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Heliview Online

Heliview Online is een specialist in B2B Content Marketing voor zakelijke en IT dienstverleners.

Profiel Heliview Online ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.