Verborgen inzichten uit documenten boven tafel dankzij Text Mining

Using custom entities in Text Mining

Using custom entities in Text Mining

Het belangrijkste van data analyse is data discovery. Wat zit er in de data? Alleen al het bekijken van de data op ‘samenvattingniveau’ kan indrukwekkende inzichten opleveren. Maar hoe werkt data discovery met big data? Ongeacht de grootte of het soort data, discovery onderzoekt de verzamelde data voor het verschaffen van nieuwe en waardevolle inzichten. Analytic discovery is meer dan alleen het beoordelen van data, het is een kritische data-evaluatie.

Text Mining
Text analytics is een vrij nieuw format van analytics discovery. Text analytics is een krachtig middel om verborgen informatie uit verzamelde documenten boven tafel te krijgen. Het proces van Text Mining gaat als volgt:

  • Het toepassen van software technologieën zodat de omvang van de (ongestructureerde) tekst begrepen wordt.
  • Het analyseren van de data om te bepalen welke termen belangrijker zijn dan andere.
  • Leren hoe termen en uitdrukkingen aan elkaar zijn gerelateerd.
  • Begrijpen wat de gemeenschappelijke thema’s in de verzamelde documenten zijn.

Het opzetten van goed oriënterende en predictive tekst modellen kan een grote uitdaging zijn. Je wilt natuurlijk automatisch de juiste thema’s en onderwerpen ontdekken die relevant en waardevol zijn. Daarnaast wil je dat predictive text modellen effectief zijn voor het classificeren en het voorspellen van evenementen.

Download de whitepaper
Download nu geheel vrijblijvend de volledige whitepaper “Using custom entities in Text Mining”. Lees in de whitepaper meer over functies, mogelijkheden  en voordelen van Text Mining ondersteund door verschillende voorbeelden om een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Business AnalyticsTelecommunicatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

Business Analytics :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder

Telecommunicatie :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.