Veiligheid van de mobiele werkplek

Mobiele datacommunicatie en beveiliging: geen vanzelfsprekendheid

Mobiele datacommunicatie en beveiliging: geen vanzelfsprekendheid

De businessomgeving van de meeste organisaties kenmerkt zich vandaag de dag in toenemende mate door flexibiliteit. Mobiel werken met behulp van GPRS-/UMTS-netwerken en het daarmee gepaard gaande gebruik van devices als mobiele telefoons, smart phones en PDA’s wordt meer en meer een vanzelfsprekendheid. Maar dat geldt niet voor de beveiliging van het vaak bedrijfskritische dataverkeer.

De ervaring leert dat de meeste organisaties hun mobiele medewerkers uitrusten met standaard mobiele communicatievoorzieningen die gebruikmaken van het vrij toegankelijke publieke internet, zonder daarbij veel aandacht te schenken aan het beveiligingsaspect.

Deze paper gaat in op hoe u een beveiligingsstrategie kunt formuleren voor uw mobiele dataverkeer. Op de volgende vragen wordt ingegaan:

  • Waarom zou u eigenlijk gebruikmaken van mobiele datacommunicatie?
  • Welke bedrijfsprocessen worden ondersteund en hoe bedrijfskritisch zijn die?
  • Welke risico’s loopt u als uw gegevens in verkeerde handen terechtkomen?
  • Voor welke medewerkers is mobiel werken essentieel en voor welke maar bijzaak?

Download deze paper gratis en anticipeer op de kwetsbaarheden in uw mobiele communicatie-omgeving.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom TelecommunicatieUnified CommunicationsICT & Telecom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Telecommunicatie :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder

Unified Communications :  Unified Communications: kostenbesparing, klanttevredenheid en flexibiliteit

Organisaties worden steeds meer bewust van het feit dat snelle communicatie nodig is binnen een 24-uurs economie. Zeker om de concurrentie voorsprong te houden. Een goed geïmplementeerd communicatieplatform draagt direct bij aan het succes van uw organisatie. Deze whitepaper neemt u mee in de ontwikkelingen van Unified Communications en geeft een aantal tips voor een optimale implementatie van Unified Communications.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.