Van Jammer naar Yammer

De adoptie van Yammer terugverdienen

De adoptie van Yammer terugverdienen

Yammer is voor veel organisaties nieuw en medewerkers zijn dan ook nieuwsgierig naar interessante mogelijkheden die het kan bieden. Helaas haken de early adopters vaak snel af, interessante informatie delen medewerkers niet meer en updates worden gezien als spam. Hoe kan Yammer dienen als een goede social business tool in de organisatie?

Wat is Yammer?
Yammer is een kennisplatform dat expertise, vragen en kennis verzamelt. Het is een plek waar mensen en kennis aan elkaar verbonden kunnen worden. Op één plek de ‘corporate brain’ in beeld. Yammer kan in de organisatie ingezet worden als tool om van elkaar te leren en onderling kennis te delen.

Waarom Yammer als social business tool gebruiken in de organisatie?
Voordat Yammer ingezet kan worden als social business tool, is het belangrijk om een twee vragen helder te hebben:

  • Waarvoor kan Yammer het beste ingezet worden in de interne bedrijfsvoering?
  • In welke situaties is de investering het waard?

Yammer is vrij eenvoudig in het gebruik, dat maakt het ook zo krachtig. Een uitgebreide training is daarom ook niet aan de orde. Om Yammer in de context te plaatsen is het goed om één of meerdere sterke punten van Yammer te koppelen aan een businesscase van de organisatie. Enkele sterke punten van Yammer voor intern gebruik zijn:

  • Laagdrempelig intern sociaal netwerk opbouwen
  • Sneller antwoord op vragen waarvan je niet weet wie het antwoord heeft.
  • Kennis uitbreiden en vastleggen met kennisgenoten in een Yammer groep.
  • Het verbinden van medewerkers op afstand.

Download de whitepaper
Wilt u meer te weten komen over Yammer en de daarbij behorende adoptiestrategie? Deze whitepaper laat u kennismaken met de adoptie van Yammer als social business tool. Want voor een laagdrempelige tool als deze is het belangrijk om mensen mee te krijgen met het gebruik en te behouden voor een duurzame inzet.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Het Nieuwe WerkenSocial Collaboration bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Het Nieuwe Werken :  Het uitzendbureau van de toekomst

Is jouw uitzendbureau klaar voor de toekomst? De komende jaren komen grote digitale transformaties en disrupties op de flexbranche af. Dit brengt uitdagingen maar vooral ook kansen met zich mee. In deze whitepaper lees je welke dit zijn en hoe je je erop kunt voorbereiden.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Investeer in mensen en verhoog productiviteit

Organisaties investeren al jaren in allerlei tools en apps die ervoor moeten zorgen dat de productiviteit stijgt en mensen beter gaan samenwerken. Maar investeren we wel genoeg in onze medewerkers? Zijn we wel interessant voor nieuwe werknemers? Deze whitepaper neemt je mee naar de digitaal vitale organisatie en beschrijft 8 kernwaarden die zorgen dat de organisatie productiever en innovatiever wordt.

Lees verder

Social Collaboration :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.