Van hoge kosten naar hoge waarde met MDM

High Precision Matching is de kern van Master Data Management

High Precision Matching is de kern van Master Data Management

Een inaccurate en versnipperde data in klantendatabases kosten organisaties meer geld dan in eerste instantie gedacht.  Ongeldige datawaarden zorgen voor extra werk, bijvoorbeeld doordat klantdata handmatig over verschillende databases samengevoegd moet worden. Maar de kosten van het verlies van customer lifetime value, wanneer een gefrustreerde klant overstapt naar de concurrent, is vele malen groter. Om dit tegen te gaan moeten organisaties ervoor zorgen dat er een centraal klantbeeld van de klant bestaat.

Master Data Management (MDM) zorgt ervoor dat bedrijven de beschikking hebben over een centraal klantbeeld. Daarnaast kan MDM de wendbaarheid van bestaande applicaties verbeteren.  Dat MDM meer is dan alleen technologie blijkt ook uit de definitie van MDM die Gartner hanteert:

"Een combinatie van technologie, processen en services voor een accuraat, snel en compleet beeld van de klant voor meerdere kanalen, lines of business, afdelingen en divisies, gebaseerd op klantdata afkomstig van meerdere bronnen en systemen.”

Master Data Management voor klantdata geeft bedrijven dus een duurzaam antwoord op de hoge kosten veroorzaakt door hun inaccurate en versnipperde databaseomgeving.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over Master Data Management ? Download dan geheel vrijblijvend de whitepaper “High Precision Matching is de kern van Master Data Management’ en lees meer over de Master Data Management-architectuur en hoe deze helpt hoge kosten om te zetten in hoge waarde.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Data QualityKlantbeeld bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data Quality :  Hoe optimaliseert u datavisualisaties?

Met de meest recente visualisatiesoftware kunnen data-analisten steeds meer innovatieve en gelikte presentaties creëren. In deze whitepaper wordt de lezer aan de hand genomen in de wonderlijke wereld van datavisualisatie. Lees verder om erachter te komen hoe u als gebruiker effectieve visualisaties kunt ontwerpen die een verpletterende indruk achterlaten.

Lees verder

Data Quality :  Datakwaliteit biedt kansen voor de ATP branche

Wat kan de datakwaliteit betekenen voor de organisatie? Hoe up-to-date is uw organisatie? Veel organisaties komen er pas achter dat de gegevens niet up-to-date zijn als ze contact willen zoeken met een (potentiële)klant. Bij een slechte datakwaliteit kunnen er ook veel risico’s optreden. Het kan invloed hebben op de communicatie en soms ook een gemiste kans zijn op verkoop of marketing. Lees in deze whitepaper meer over het belang van goede datakwaliteit.

Lees verder

Klantbeeld :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Klantbeeld :  Klantgericht communiceren: Toegevoegde waarde leveren bij de klant

Als eerste stap naar een klantgerichte organisatie is de aanschaffen van een CRM-systeem een goede eerste stap. Maar wat is uw vervolgstap? CRM moet ook geïntegreerd worden in de processen, het organisatiemodel en de service die u levert. Waar moet u beginnen? Lees hierover meer in de volledige whitepaper. De whitepaper gaat stap voor stap mee in uw klantreis naar een klantgerichte organisatie.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.