Unified communications roadmap

Een succesvolle implementatie van Unified Communications

Een succesvolle implementatie van Unified Communications

Om Unified Communications (UC) te implementeren in de organisatie is een basis nodig. Een onstabiel en ondoordacht netwerk staat een succesvolle implementatie in de weg. Zowel het netwerk, de IPT-omgeving als de server- en cliëntomgeving dienen op elkaar afgestemd te worden. Om de nieuwe en reeds aanwezige elementen goed samen te laten werken, kan er gebruik worden gemaakt van de Unified Communications Roadmap. Door deze roadmap als template tegen een bestaande omgeving aan te houden wordt zichtbaar welke overlappingen en hiaten er liggen.

De Unified Communications Roadmap bestaat uit drie verschillende stappen waar het volgende uit naar voren komt:

  1. Nauwgezet geïnventariseerd wat de AS-IS situatie is van de relevante ICT omgeving
  2. Welke veranderingen c.q. vernieuwingen nodig zijn om de gewenste Unified Communications omgeving te realiseren
  3. Een gedetailleerd ontwerp van de nieuwe Unified Communications omgeving.

Lees de volledige whitepaper over de Unified Communications Roadmap waarin de bovenstaande stappen uitgebreid staan beschreven. Verder komt IP Connectivity en IP Telefonie uitgebreid aan bod.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Unified CommunicationsICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Unified Communications :  Unified Communications: kostenbesparing, klanttevredenheid en flexibiliteit

Organisaties worden steeds meer bewust van het feit dat snelle communicatie nodig is binnen een 24-uurs economie. Zeker om de concurrentie voorsprong te houden. Een goed geïmplementeerd communicatieplatform draagt direct bij aan het succes van uw organisatie. Deze whitepaper neemt u mee in de ontwikkelingen van Unified Communications en geeft een aantal tips voor een optimale implementatie van Unified Communications.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.