Uitdagingen voor security in het onderwijs

Privacygevoelige informatie goed beschermd

Privacygevoelige informatie goed beschermd

Op het gebied van security hebben onderwijsinstellingen een grote verantwoordelijkheid. Vooral als het gaat om de data en privacy van leerlingen, moeten ze erop kunnen rekenen dat hier zorgvuldig mee wordt omgegaan. Met de komst van de digitale leermiddelen is een solide beveiliging van de IT-systemen uiterst belangrijk. Wat zijn de uitdagingen waar schoolbestuurders voor komen te staan? Dit zijn de belangrijkste uitdagingen:

  • Privacy
  • Cybercrime
  • BYOD
  • Cloud

De risico’s die bij de digitalisering komen kijken

Sinds 1 januari is de nieuwe meldplicht datalekken van kracht geworden. De druk om veilig om te gaan met privacygevoelige gegevens is hierdoor enorm toegenomen. DDoS-aanvallen, phishing, identiteitsfraude , advanced persistent threats en ransomware zijn allemaal voorbeelden van cybercriminaliteit waar ook onderwijsinstellingen steeds vaker mee te maken krijgen.

BYOD is de normaalste zaak van de wereld.

Het onderwijs wordt verrijkt door technologie omdat het veel nieuwe mogelijkheden met zich mee brengt. Scholen dienen zich echter wel voor te bereiden op de devices die de leerlingen zelf meenemen. Wanneer mobility wordt omarmt door de leerkrachten, zullen deze meer persoonlijke aandacht hebben voor de leerlingen.

In de whitepaper

Privacy en informatiebeveiliging zijn 2 onderwerpen die steeds belangrijker worden door digitalisering. In deze whitepaper wordt stilgestaan bij de belangrijkste uitdagingen die hierbij komen kijken. De uitdagingen worden uiteengezet in 4 interessante hoofdstukken. Lees snel verder voor het antwoord op uw security vraagstukken!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

PQR

PQR gelooft dat IT hét middel is voor organisaties om voorop te lopen in hun branche en hun ambities mogelijk te maken. Onze IT-professionals streven op een plezierige en verrassende manier, elke dag naar de hoogste kwaliteit producten, diensten en service voor hun klanten én hun eindgebruikers.

Profiel PQR ›
 
 

Download artikel

Uitdagingen voor security in het onderwijs

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.