Trends in de retailbranche: Zet de consument centraal

How Customer-Centricity Drives Bottom Line Benefit

How Customer-Centricity Drives Bottom Line Benefit

Bij retailorganisaties is het nu een enorme strijd om het hart van de consument. Sommige retailers pakken dit rustig aan en voeren kleine verberingen door, andere gaan ‘all in’ en ontwerpen een complete ‘customer shopping experience’. Is dit allemaal nodig en is dit het waard? Deze vraag stellen veel retailers zichzelf momenteel.

Dit e-book werpt een blik op de huidige trends die momenteel een grote impact hebben op de retailbranche. Het e-book gaat tevens in op de strategieën die mogelijk ingezet kunnen worden om optimaal te kunnen profiteren van deze trends. Plaats de klant in het hart van de organisatie!

Omnichannel retailing: Hou van de consument
Locatie is alles bij het zoeken van toenadering richting de consument. Dit was voorheen al belangrijk en dat is het nog steeds. Een consument wil kunnen winkelen waar ze willen, wanneer ze willen en hoe ze dat willen. Of dit nu is in een fysieke winkel of online. Een consument geeft niks om omnichannel, de consument wil een consistente en naadloze ervaring met de retailer, ongeacht het kanaal. Hoe kunt u dit realiseren? Neem de onderstaande tips mee en zet de consument centraal in de organisatie:

  1. Zorg voor een consistente en uitstekende shopbeleving
  2. Denk aan de verschillende apparaten (PC, tablet, smartphone)
  3. Denk aan de verschillende kanalen
  4. Vergeet vooral niet de social media kanalen

Zijn consumenten het waard?
Uit onderzoek komt naar voren dat cross-channel consumenten voor retailers meer winst opleveren en dat er manieren zijn om nog meer winst te behalen. Denk bijvoorbeeld aan het laten zien van aanvullende producten op basis van hun zoek resultaten of aankoopgeschiedenis. Dit kan het aantal aankopen verhogen met 39%.

Download het e-book: I love customers
Staat de consument centraal in de organisatie? Dit e-book gaat in op een aantal trends die momenteel spelen in de retailbranche. Lees in dit e-book meer over de onderstaande trends:

  • Internet of Things (IoT)
  • Retail en Big Data
  • Digitale voorraden
  • Social media
  • Retail en klant loyaliteit

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom TelecommunicatieRetail & Consumer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Telecommunicatie :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Telecommunicatie :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder

Retail & Consumer :  De retailer van de toekomst zet klantdata centraal

Retail is één van de meest competitieve markten. De winsten staan onder druk, nieuwe webshops kapen klanten weg voor de neus van traditionele retailbedrijven en faillissementen zijn aan de orde van de dag. Wilt u de concurrentie voorblijven? In deze whitepaper leest u hoe u met integratie van fysieke winkels en webshops, analytics en omnichannel de band met de klant verbetert.

Lees verder

Partner

Prodware

Prodware werkt als allround Microsoft partner al vele jaren samen met haar klanten voor verbetering van hun bedrijfsprocessen (met ERP-software), vergroting van klantbinding (met CRM-software) en verhoging van productiviteit (met o.a. Power BI en Office 365). Dit zowel on-premise als in de cloud.

Profiel Prodware ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.