Trendonderzoek startende intermediairs

Waar willen intermediairs over 5 jaar staan?

Waar willen intermediairs over 5 jaar staan?

Naar schatting worden ruim 50% van alle verzekeringen en hypotheken via een intermediair afgesloten. U kunt zich dus voorstellen dat een intermediair een belangrijke rol speelt in de Nederlandse financieel adviesmarkt. Naast het geven van miljoenen financiële adviezen op jaar basis zijn ze ook verantwoordelijk voor het afsluiten van verzekeringen en hypotheken. Het aantal intermediairs neemt de afgelopen jaren sterk af. Desondanks starten er elk jaar toch ook enkele tientallen nieuwe intermediairs. Adviesbureau Fred de Jong en SparklingCRM hebben een trendonderzoek gestart naar deze groep starters. Wat drijft ze, welke business/verdienmodellen kiezen ze en wat zijn hun kenmerken? Lees de resultaten uit dit onderzoek en kom er achter.

Voor het onderzoek zijn 300 startende intermediairs aangeschreven. Deze groep heeft onlangs een vergunning voor het bemiddelen en/of adviseren in financiële producten van de AFM verkregen. Op de sluitingsdatum zijn er 69 volledige enquêtes ontvangen. Met een response van 23% is het onderzoek representatief genoeg om de groep starters in de intermediaire markt van financieel tussenpersonen te vertegenwoordigen.

Welke dienstverlening is belangrijk?

Vaak wordt gedacht dat nieuwe adviseurs alleen voor advisering kiezen. Uit onderzoek blijkt dat adviseurs daarnaast ook bijna allemaal bemiddelen. De focus ligt wel op advisering, maar naast een goed advies willen klanten ook goede begeleiding bij de invulling ervan. Ook beheer en nazorg komen naar voren als een belangrijk onderdeel van de dienstverlening.

Bestaande portefeuille of nul klanten?

Uit het rapport komt naar voren dat driekwart van de starters is begonnen zonder klanten. Blijkbaar zien starters voldoende potentie in de markt om een eigen portefeuille vanaf nul op te bouwen. In het rapport is verder te lezen op welke manier startende intermediairs hun klanten werven.

Meer lezen uit dit onderzoek?

Waarom starten mensen als intermediair? Wat voor investering kostte dit? Met wat voor systemen werken ze? Hoe kijken ze naar de markt? En wat is hun ambitie voor de komende 5 jaar? Dit en meer kunt u lezen in het volledige trendrapport.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom TrendsFinanciele Dienstverlening bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Financiële dienstverleners werken efficiënter dankzij apps

Wat is het geheim van de FinTech-bedrijven? Dat is het maximaal benutten van technische kennis en razendsnelle innovatiemogelijkheden. Als financiële dienstverlener doe je er dus goed aan technologie ook te omarmen en in te zetten om jouw onderneming efficiënter en productiever te maken. Hoe je dat aanpakt? Dat lees je in deze whitepaper over het gebruik van apps.

Lees verder

Trends :  5 niet te missen retail-trends voor 2019

Data en analytics zijn binnen de retail inmiddels goed ingeburgerd. Wanneer we vooruitkijken zijn er een aantal analytics trends die ook het komende jaar een grote rol gaan spelen binnen de branche. Trends die je absoluut niet mag missen, wil je in de toekomst rendabel blijven. Benieuwd welke dat zijn? Dat lees je in dit trendrapport.

Lees verder

Financiele Dienstverlening :  5 blockchain-trends in de financiële dienstverlening

Al sinds de eerste vermelding van de Bitcoin in 2008 werd de blockchain-technologie met belangstelling gevolgd in diverse branches. Ook binnen de financiële dienstverlening ging men onderzoeken hoe de technologie de huidige processen en diensten kan verbeteren. Inmiddels zijn we op het punt gekomen dat de eerste toepassingen worden ingezet in de branche. Deze whitepaper bespreekt 5 interessante ontwikkelingen.

Lees verder

Financiele Dienstverlening :  Bereid je voor op het einde van LIBOR

De fraudeschandalen met de traditionele benchmarks als LIBOR en EURIBOR sloegen in als een bom. Het systeem moest beter en transparanter. Daarom is vanaf 1 januari 2018 de financiële sector gehouden aan de Benchmark Regulation. Dit heeft een grote impact op de IT, producten en processen van financiële instellingen. In deze whitepaper lees je hoe je daarmee omgaat.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.