Top ten tips to maximize uptime and boost performance

Tien tips voor boosten beschikbaarheid en performance

Tien tips voor boosten beschikbaarheid en  performance

Spelers van ‘wereldklasse’ zijn in elke branche en industrie te vinden. Veel organisaties willen op dit wereldklasse niveau komen, maar hebben moeite om dit ook daadwerkelijk te bereiken. Om de operaties en processen te verbeteren wordt er aan Lean gedacht, maar vaak staat een gebrek aan budget en tijd een volledige Lean-implementatie in de weg. Niks doen is echter ook geen optie. Deze whitepaper geeft tien tips om organisaties te helpen hun beschikbaarheid te maximaliseren en performance te stimuleren.

Ondanks de steeds hogere kosten op het gebied van energie, materiaal en mankracht, blijft de druk vanuit het eigen management groot om de winst te ‘boosten’. Daarnaast zijn er nog de uitdagingen die elke specifieke markt met zich meebrengt. Er is dan ook geen reden om niet dezelfde methodes en technieken te adopteren die ‘wereldklasse’ organisaties hebben gebruikt om tot dat niveau te komen. Nu de risico’s van early adopting zo goed als verdwenen zijn, kan hetzelfde niveau behaald worden met aanzienlijk minder kosten en in minder tijd.

Deze whitepaper geeft tien tips die distilleren wat vandaag de dag werkt bij organisaties die leider zijn wanneer het gaat om Lean Six Sigma implementaties, operational excellence en world-class performance. De eerste vijf tips zijn:

  1. Stel algehele doelen op ter verbetering
  2. Bekijk en beoordeel de huidige KPI’s
  3. Implementeer OEE
  4. Stel doelen ter verbetering voor specifieke lijnen op
  5. Krijg het vertrouwen en de toewijding van management

Lees de volledige whitepaper waarin alle tien de tips worden gegeven die organisaties kunnen helpen naar wereldklasse niveau te komen op het gebied van packaging.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Lean bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Lean :  Lean bij woningcorporaties

Ook bij woningcorporaties moeten mensen steeds meer met minder middelen doen. Juist daarom is het belangrijk om kritisch te kijken naar de bedrijfsvoering, maar tegelijkertijd is het ook belangrijk om de huurder centraal stellen. Om deze uitdaging op een effectieve manier aan te gaan, kan Lean management een goed middel zijn.

Lees verder

Lean :  Van processen visualiseren naar concrete organisatie verbeteringen

In economische mindere tijden, maar ook met het oog op de toekomst proberen steeds meer organisaties hun dagelijkse werkzaamheden efficiënter in te richten om bijvoorbeeld kosten te besparen. Lean is er op gericht om maximale waarde voor de klant te creëren met zo min mogelijk verspilling. Deze whitepaper gaat dieper in op Lean, op de methodes en instrumenten en geeft u een aantal praktische handvatten om Lean toe te passen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.