Top 10 cloud trends voor 2016

Wat zijn de cloud-trends voor 2016?

Wat zijn de cloud-trends voor 2016?

Het cloud technologielandschap is in 2015 een heel andere weg ingeslagen. Dit zou eigenlijk alleen in een zeer ontwrichtende markt kunnen voorkomen. In 2015 is het laatste beetje twijfel over de cloud bij sceptici weggenomen. Bij organisaties groeit langzaam het besef dat data, als een kritisch bedrijfsaspect, heel efficiënt en kosteneffectief opgeslagen kan worden in de cloud. De database, integratie en de analytics markt proberen nu uit te vinden hoe elk onderdeel kan profiteren van deze verschuiving.

In deze whitepaper wordt teruggekeken naar de afgelopen twaalf maanden en besproken in wat voor manier de technologie veranderd op het gebied van bedrijfsbeslissingen. Uit deze evaluatie komt een top 10 van cloud trends naar voren voor 2016. De eerste 5 van deze top 10 ziet er als volgt uit:

 1. Het is een data landroof
  Het is een race voor uw data. Alle grote cloud spelers willen dat iedereen hun data verplaatst naar de cloud.
 2. Partners worden meegesleurd in een cloud prijzenoorlog
  Grote cloud spelers voeren een strijd om klanten te contracteren en daarbij is de portemonnee van de klant het belangrijkste.
 3. Grote bedrijven pakken cloud groots aan
  Grote organisaties vanuit verschillende branches transformeren hun data naar de cloud.
 4. Cloud analytics helpt IT
  De mogelijkheid om de kosten bij te houden en de capaciteit van de cloud uit te breiden aan de hand van analytics oplossingen.
 5. Hardwaregiganten blijven creatief om relevant in de cloud te blijven
  Grote organisaties blijven de gok wagen om strategisch te blijven in de wereld van cloud spelers.

Lees in de volledige whitepaper meer over de volledige top 10 trends voor 2016. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Cloud visie & trendsCloud in de Praktijk bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud visie & trends :  Waarom SAP goedkoper en flexibeler op Azure draait

De cloud heeft zich ontwikkeld tot een platform dat nieuwe kansen voor business creëert. Niet alleen de besparingen op infrastructuur zijn interessant, ook de extra flexibiliteit kan heel belangrijk zijn voor organisaties. Een oplossing als SAP op het cloudplatform Azure kan een hele interessante optie zijn. Wilt u meer weten over deze oplossingen? Download de whitepaper SAP on Azure; Why you should go there en zet de eerste stap naar een efficiëntere organisatie.

Lees verder

Cloud visie & trends :  De Office 365 integratie van SharePoint: gebruikt u 'm al?

De rol van internet verschuift van informatiebron steeds verder naar aanbieder van handige tools en apps. Daarnaast hebben medewerkers behoefte aan flexibiliteit en mobiel werken. Steeds meer organisaties stappen dan ook over op een digitale werkplek. SharePoint biedt een platform dat dit mogelijk maakt. De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van SharePoint niet stilgestaan. Kent u deze vijf voordelen al?

Lees verder

Cloud in de Praktijk :  Voedselindustrie volledig over op cloud-oplossingen?

De food-sector is wat terughoudend bij het gebruik van cloud-toepassingen. Veel voedselproducenten hebben een eigen server-omgeving in huis waarop het ERP-systeem en andere applicaties draaien. De cloud heeft een aantal grote voordelen boven een on-premise omgeving. Digitaal transformeren loont en cloud is een vereiste om efficiënter te kunnen produceren. Waarom? Dat leest u in de whitepaper.

Lees verder

Cloud in de Praktijk :  Hoe start u met de cloud?

Een vraag waar momenteel veel organisatie mee worstelen is: Hoe start ik met de cloud? Deze whitepaper gaat uitgebreid in op wat cloud is, wat de mogelijkheden en keuzes zijn en hoe u dit vervolgens omzet naar een cloud strategie en roadmap. Lees er verder over in de volledige whitepaper.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.