Tips om datakwaliteit te verbeteren

Goede analytics begint met betrouwbare data

Goede analytics begint met betrouwbare data

Data-analytics lijkt wel het magische woord voor succes bij veel organisaties. Helaas wordt één onderwerp vaak onderbelicht, namelijk datakwaliteit. Dit TDWI Best practices rapport besteedt daarom uitgebreid aandacht aan een goede voorbereiding om een betere datakwaliteit te realiseren. Want wie zijn organisatie wil klaarstomen voor datagedreven werken, zal eerst de uitdagingen moeten aanpakken die hen verhinderen om met deze data aan de slag te gaan.

Techniek inzetten = betere datavoorbereiding

Om minder afhankelijk te zijn van de IT-afdeling werken steeds meer organisaties met self-service-technologie zodat gebruikers zelfstandig kunnen werken met de beschikbare data. En hier zit wellicht de grootste uitdaging voor deze niet-technische gebruikers: trage, moeilijke en vervelende datapreparatie. Ook hier kan innovatieve technologie helpen. Slimme self-service tools helpen bij het voorbereiden, samenvoegen, opschonen, transformeren en definiëren van metadata uit diverse bronnen. Hierdoor kunnen niet-IT’ers sneller aan het werk met kwalitatief betere data.

Leer van vakgenoten hoe datakwaliteit te verbeteren?

Betere datakwaliteit is een heet hangijzer bij diverse organisaties, van kleine bedrijven die met spreadsheets aan de slag gaan tot grote enterprises met geavanceerde visual analytics. Dit TDWI Best Practices rapport beschrijft de ervaring van de respondenten met datapreparatie, gaat dieper in op hun doelstellingen en toont de technologische evolutie die datavoorbereiding doormaakt.

Duik dieper in de materie

Deze uitgebreide whitepaper besteedt in detail aandacht aan onder andere volgende onderwerpen:

  • Waarom is datapreparatie zo belangrijk?
  • Definitions and objectives van datavoorbereiding
  • Kenmerken van effectieve datapreparatie
  • Uitdagingen aanpakken

Ontdek aan de hand van diverse gebruikerservaringen hoe andere bedrijven hun datakwaliteit verbeteren en laat je inspireren door de aanbevelingen die TDWI maakt. Download nu Improving Data Preparation for Business Analytics en bereid je voor op betere data!

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 

Download artikel

Tips om datakwaliteit te verbeteren

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.