The Road to Enterprise-Class SOA

Het gebruik van HTTP en JMS voor webservices

Het gebruik van HTTP en JMS voor webservices

Een van de eerste misvatting in IT is dat webservices gelijk staat aan een Service Oriented Architectuur (SOA.) De realiteit is dat SOA meer is. Hoewel SOAP een steeds vaker voorkomend formaat is voor berichten, vergt een SOA veel onderliggende transporten.

Wanneer http en wanneer JMS gebruiken?
Java Message Service (JMS)  levert een set aan transport functionaliteit terwijl http is vertegenwoordigd door de hele organisatie. Deze feiten maken het noodzakelijk om beide protocollen te gebruiken in een SOA in de organisatie. Gebruik SOAP over HTTP wanneer:

  • Processen of services al SOAP over http gebruik
  • Een klant of partner al gebruik maakt van SOAP over http
  • Een van de eindpunten bijvoorbeeld een web browser client

Gebruik SOAP over JMS wanneer:

  • Het nodig is om asynchroon te communiceren met mobiele apparaten
  • Betrouwbaarheid en schaalbaarheid is essentieel
  • Verbonden moet worden met niet web-service applicaties
  • De klant of partner SOAP over JMS gebruikt

Deze whitepaper beschrijft de voor- en nadelen van HTTP en JMS. Daarnaast wordt uitgelicht waarin ieder transport het best plaats kan vinden. Ook wordt gedemonstreerd hoe beiden kunnen worden gebruikt als onderdeel van een SOA.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Hardware & Software leveranciersICT dienstverleners bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Hardware & Software leveranciers :  SharePoint 2010 Governance Planning

In een Governance plan wordt beschreven hoe de SharePoint omgeving wordt beheerd. Daarin worden de rollen, verantwoordelijkheden en regels in vastgelegd. Een goed Governance Plan is essentieel voor het succes van een SharePoint oplossing. Deze whitepaper richt zich hoofdzakelijk op het front end (het business aspect) gedeelte van SharePoint 2010.

Lees verder

ICT dienstverleners :  Tal van redenen waarom CRM bij u wel slaagt!

Uit persberichten komt naar voren dat vele CRM projecten mislukken. Enige bijstelling is wel op zijn plaats, niet alle projecten mislukken, maar voldoen niet aan de hooggespannen verwachting. CRM is slechts een van de methoden om klanten te werven en te binden. In deze whitepaper worden handvatten aangereikt om CRM een goede kans van slagen te geven.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.