The Forrester Wave™: Web Content Management

Customer Experience Management onderzoek

Customer Experience Management onderzoek

De markt van de web content management systemen is volop in beweging. Op dit moment is de groei in de markt voornamelijk gebaseerd op het management van de klantervaring (customer experience management (CXM)).

Forrester evalueerde 10 Web Content Management (WCM) producten aan de hand van 115 criteria. Forrester vindt dat deze producten een lager niveau van volwassenheid hebben als wordt gekeken naar de geboden mogelijkheden.

Drie categorieën van oplossingen voor online CXM zijn gebaseerd op:

  • Het proces
  • De levering
  • Het meten

Wanneer wordt gekeken naar Customer Experience Management (CXM) wordt de volgende definitie gehanteerd:
Een set van oplossingen die het beheer en het leveren van dynamisch, doelgerichte, consistente content, aanbiedingen, producten en service interacties tussen digitale consument contactmomenten mogelijk maakt.

Lees gratis de volledige whitepaper over  het onderzoek van Forrester naar tien Web Content Management (WCM) producten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Online Publishing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Online Publishing :  4 nieuwe mogelijkheden van LinkedIn

Overweegt u om LinkedIn in te zetten om uw bereik onder uw doelgroep te vergroten? Door het lezen van deze whitepaper bent u in klap op de hoogte van de nieuwste features van LinkedIn. Aan de hand van targeting, gerichte content en meetbaarheid van de resultaten kunt u uw marketingcampagne een serieuze boost geven. Lees snel verder en doe uw voordeel met deze informatie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.