Tekort aan IT-personeel belemmert innovatie in de zorg

Welke stappen kunnen IT managers zetten om dit op te lossen?

Tekort aan IT-personeel belemmert innovatie in de zorg

Als IT-manager of CIO in de zorg heb je een behoorlijke uitdaging op jouw bord liggen: goede, innovatieve zorg faciliteren met steeds minder mensen en een hoge werkdruk. Bovendien verwacht het management dat de IT-afdeling zich transformeert van een traditionele IT-beheer afdeling naar een innovatie-dienstverlener. Welke mensen heb jij nodig in jouw IT-team om dit voor elkaar te krijgen? Hoe zorg je ervoor dat deze nieuwe personeelsleden niet na een aantal maanden voor een andere werkgever kiezen? Dat lees je in deze whitepaper!

De juiste mensen op de juiste plek

Voor je kan starten met het zoeken van de juiste mensen, is het belangrijk om goed te weten wat de visie is van de IT-afdeling. Wil je faciliteren en reageren op ontwikkelingen uit andere delen van de zorginstelling? Of wil jij een aanjager zijn van innovatie en vooroplopen bij het ontwikkelen van innovatieve zorg? Heb je dit helder, dan pas kan je kijken naar de samenstelling van jouw team. Let hierbij ook op de verdeling van skillsets en de aanwezigheid van verschillende generaties in het team. Iedere generatie heeft zo z’n eigen manier van problemen oplossen. Erken de verschillen en zet mensen in waar hun skills het beste tot hun recht komen.

Lees in deze whitepaper meer over:

  • Verandermanagement : het transformeren van een traditionele IT-beheer afdeling naar een aanjager van innovatie gaat niet over één nacht ijs. Het is een ware cultuurverandering.
  • IT-infrastructuur: om de gewenste veranderingen door te voeren en nieuwe diensten te ontwikkelen heb je een infrastructuur nodig die hierop is ingericht.
  • Projectmanagers en servicemanagers: er is nood aan mensen die IT en business met elkaar verbinden. Collega’s die goed communiceren, processen doorgronden en sterk zijn in kaderen.
  • Rol van AI en machine learning: door meer te automatiseren voer je herhalende werkzaamheden sneller én nauwkeuriger uit. Zo houd je tijd over voor innovatie en ontwikkeling.

Wil jij ook de IT-afdeling van jouw zorginstelling naar een hoger niveau tillen? Of ben je benieuwd hoe IT‘ers in de zorg meer kunnen doen met minder mensen? Lees dan snel deze whitepaper en start jouw transformatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom IT Beheer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Beter voorspellen dankzij AI

Elke organisatie moet sneller kunnen reageren op ontwikkelen. Veel analytics teams staan onder grote druk om verder en nauwkeuriger in de toekomst te kijken. AI haalt de druk van de ketel én verbetert het zicht op de toekomst en dat biedt enorm veel kansen. Lees in deze whitepaper hoe AI jouw toekomstvoorspellingen verbetert.

Lees verder

IT Beheer :  Doe de cybersecurity gezondheidscheck 2021

De versnelde uitrol van het thuiswerken heeft naast veel voordelen ook risico’s met zich meegebracht! Cybercriminelen liggen 24/7 op de loer en benutten ieder zwak punt binnen jouw beveiliging. Daarom is het belangrijk dat jouw bedrijf voldoet aan de benodigde securityeisen. Download deze whitepaper en doe de cybersecurity gezondheidscheck om te zien of jij in 2021 goed beveiligd bent.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.