TCO verlagen met IT automatisering en verbetering van desktop beheer

Geautomatiseerde producten besparen 140 euro per PC per jaar

Geautomatiseerde producten besparen 140 euro per PC per jaar

Gemiddeld besteden organisaties ongeveer 35% van het IT budget aan Windows-desktops.  De Total Cost of Ownership (TCO)  voor pc's is op jaarbasis zo’n €4200 per onbeheerde desktop en €6600 per onbeheerde laptop. Hierdoor heeft het terugdringen van de TCO voor zowel grote als klein bedrijven prioriteit.

Uit onderzoek is gebleken dat het afsluiten van de PC voor installatie door gebruikers de TCO het meest omlaag brengt. Het probleem hierbij is echter dat de eindgebruiker beperkingen opgelegd krijgt.

Onderzoeksbureau IDC heeft voor het terugdringen van de kosten van Windows-desktops een top 3 best practices gemaakt voor het verlagen van de TCO:

  1. Standaard desktopstrategie
  2. Centraal beheerder pc-instellingen en configuratie
  3. Uitgebreide pc-beveiliging

Lees deze whitepaper waarin wordt uitgelegd op welke manier de TCO van Windows-desktops op de beste manier omlaag kan worden gebracht. Daarbij wordt rekening gehouden met de beperkingen die het dichtzetten van de desktop voor de eindgebruiker met zich mee brengt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BedrijfsapplicatiesIT Beheer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Bedrijfsapplicaties :  Cloud-ERP als fundament voor succes van productiebedrijven

Wat is nodig om relevant te blijven in de veranderlijke wereld van productie? Eén ding is zeker: zonder de juiste tools en systemen wordt het voor veel organisaties onmogelijk om bij te blijven. Hierdoor kijken de voorlopers in de maakindustrie naar mogelijke cloud -oplossingen om hun gehele productie op te draaien. In deze whitepaper leest u hoe bedrijven succes oogsten met NetSuite, het cloud-platform van Oracle.

Lees verder

IT Beheer :  Adaptieve authenticatie, want wachtwoorden zijn zooooo 2001

Meer data in de cloud betekent meer uitdagingen om je data veilig te stellen. Je wil niet dat jouw bedrijfskritische informatie in verkeerde handen terechtkomt; extra beveiliging is dus geen overbodige luxe. Tijd om af te stappen van de traditionele, statische authenticatie. Adaptieve authenticatie is de toekomst. Het hoe en waarom lees je hier.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.