Taking big data Beyond the Hype

Kies het big data-platform dat bij u past

Kies het big data-platform dat bij u past

Hoe zit het nu precies met big data? Deze overkoepelende term voor een set aan allerlei technieken zorgt nog wel eens voor verwarring. Zo wordt vaak gedacht big data te maken heeft met het open source big data framework Hadoop, waardoor veel mensen denken dat het alleen ingezet kan worden binnen organisaties die Hadoop gebruiken. Dat is absoluut niet het geval.

Het is belangrijk om goed te bepalen wat big data voor u kan betekenen en welk platform het beste bij uw bedrijfssituatie past. Het samenbrengen van (big) data en workloads op de best mogelijke platform(en) zorgt er voor dat zowel IT als de business hun doelen kunnen bereiken, door de levering van diepgaande business insights, snellere operationele processen en betere service in het algemeen.

Big data: definitie en strategie
In de kern gaat het bij big data om datasets die niet langer eenvoudig beheerd of geanalyseerd kunnen worden met traditionele of gebruikelijke datamanagement-toepassingen, -methoden en -infrastructuren. De gegevens kunnen gestructureerd of ongestructureerd zijn en al dan niet statisch. Maar uiteindelijk gaat het niet om een definitie, maar om een ‘big data’-strategie.

Bedrijven die vasthouden aan de traditionele opvattingen over het datalandschap en die weigeren om gebruik te maken van de beste hulpmiddelen zullen voor altijd blijven steken in de hype van big data in plaats van te kunnen profiteren van het vermogen om flexibel en concurrerender binnen hun markten te kunnen opereren.

Bepaal aan de hand van de whitepaper ‘Taking big data Beyond the Hype’ op welke manier big data voor een u een rol kan spelen. In de paper komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod:

  • Veranderingen in het datamanagement-landschap
  • De eisen die komen kijken bij de selectie van een big data-platform
  • Informatie over het Hybride Data Ecosysteem

Download vandaag nog geheel vrijblijvend deze whitepaper!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom VisieBusiness IntelligenceBI ToolsBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  De Digitale Corporatie

Ketenintegratie, digitale werkplek, Business Intelligence. Hoe kunnen woningcorporaties proactief anticiperen op de constant veranderende vragen die hen gesteld worden door de maatschappij, de politiek en de steeds sneller gaande technologische ontwikkelingen? Wat is uw visie op ‘de woningcorporatie van morgen’? 

Lees verder

Visie :  Zakendoen in de toekomst begint nu

U wilt ook in de toekomst een afzetmarkt en bestaansrecht behouden. Maar bent u al ingericht op de continu veranderende behoeften van klanten en voorbereid op nieuwe, disruptieve concurrentie? In deze 6-delige kenniscyclus wordt u klaargestoomd voor het zakendoen in de toekomst. Laat u bijpraten over de trends en ontwikkelingen op dit gebied en zorg dat u relevant blijft.

Lees verder

Business Intelligence :  2 marketing trends die je niet mag missen

De hoeveelheden data die organisaties ter beschikking hebben zijn enorm. De uitdaging voor marketeers is deze ruwe data omzetten in waardevolle informatie. Hoe pak je dat aan? Hoe verenig je IT met marketing zodat je de klantreis kunt optimaliseren? Deze whitepaper verdiept 2 marketing trends die jouw organisatie helpen bij het effectief inzetten van nieuwe technologie.

Lees verder

Business Intelligence :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

BI Tools :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

BI Tools :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.