Succesvolle multichannelstrategie en slim data management

De 3 pijlers van een succesvolle multichannelstrategie

De 3 pijlers van een succesvolle multichannelstrategie

Multichannel communicatie is tegenwoordig een veel besproken onderwerpen in de media en bij bedrijven. Met een goede multichannelstrategie is veel winst te behalen, dit tot verbazing van veel bedrijven. Momenteel halen bedrijven niet het maximale resultaat uit hun multichannelstrategie en dit is een gemiste kans. Op de juiste manier beheerd kan de klantdata die hieruit komt van onschatbare waarde zijn. Start vandaag nog met een succesvolle multichannelstrategie aan de hand van de drie pijlers in deze whitepaper en slim data management.

De drie pijlers van een multichannelstrategie
Voor een goede basis en het optimaal benutten van de multichannelstrategie is het mogelijk om gebruik te maken van de onderstaande 3 pijlers:

  1. Datakwaliteit
  2. First Time Right
  3. Een centraal klantbeeld

Hieronder staan de drie pijlers een voor een in het kort beschreven.

Datakwaliteit
Verzamelde en bewerkte data komt in veel verschillende systemen terecht, hierbij kunt u denken aan CRM applicaties, financiële applicaties, callcenters of externe dataleveranciers. Omdat elk systeem zijn eigen functie en daarmee een samenhangende indeling heeft, worden diverse data op diverse plekken overal op een andere manier opgeslagen. Daarnaast kunnen format- en exportmogelijkheden ook per systeem verschillen. Dit is het begin van de verschillen in de data.

First Time Right
Het “First Time Right” principe voorkomt vervuiling direct bij de bron. Hierdoor kan de datakwaliteit van de systemen worden gewaarborgd. Lees in de volledige whitepaper verder over ‘Customer lifetime value’.

Een centraal klantbeeld
Een succesvolle multichannelstrategie is afhankelijk van de integratie van alle interactie die het bedrijf met de klant heeft en hier op een slimme manier mee om te gaan. De basis van een centraal klantbeeld is geïntegreerde data via Master Data Management for customer data (MDM). Lees hierover meer in de volledige whitepaper

De whitepaper
Wilt u meer te weten komen over het opzetten van een succesvolle multichannelstrategie aan de hand van de 3 pijlers in deze whitepaper? Download dan nu vrijblijvend de volledige whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Informatiemanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.