Succesvolle implementatie ECD bij Mosae Zorggroep

De implementatie van het Elektronisch Cliënten Dossier

De implementatie van het Elektronisch Cliënten Dossier

Er komt veel kijken bij de implementatie van een nieuw Elektronisch Cliënten Dossier. De impact van het Elektronisch Cliënten Dossier op alle facetten van een organisatie is groot. Het is niet alleen een hulpmiddel dat de werkprocessen van de organisatie ondersteunt, maar het legt ook een relatie tussen de behandeldoelen en de uitvoering van de zorg. Het Elektronisch Cliënten Dossier maakt het mogelijk informatie over, en wensen van, de cliënt in de werkwijze te verankeren. In het Dossier komen verschillende onderwerpen aan de orde, onder andere:

  • Agenda cliënt
  • Specifieke wensen
  • Capaciteitsplanning
  • Zorgzwaarte/functiegerichte financiering
  • Basis gegevens

Daarnaast ondersteunt het Elektronisch Cliënten Dossier de interne en  externe rapportages. Dit alles geeft aan dat een goed functionerend ECD niet onderschat moet worden bij zorginstellingen.

Mosae Zorggroep over het Elektronisch Cliënten Dossier
Paul Zonneveld, manager zorg van Mosae Zorggroep geeft aan dat het ECD de organisatie echt een stap verder helpt. Paul is erg enthousiast over het ECD wat bij de zorggroep is geïmplementeerd. Ze hadden de implementatie nooit alleen kunnen doen. Dan was waarschijnlijk gewoon de papieren versie omgezet naar een digitale versie. Tijdens het proces zijn ze nog een aantal onvoorziene aspecten tegen gekomen, daarom waren ze erg blij met hulp tijdens dit implementatieproces.

Zorgleefplan (ZLP)
Mosae heeft gekozen om het ZLP (Zorgleefplan en papieren cliëntendossier) te automatiseren. Elke cliënt is verschillend en heeft dus ook ‘zorg op maat’ nodig en een eigen persoonlijke zorgleefplan. Een zorgleefplan in het Elektronisch Cliënten Dossier bestaat uit een basisplan en een ontwikkelplan. In het basisplan staan de dagelijkse reguliere zorgbehoeften en in het ontwikkelplan wordt de voortgang gevold en gecommuniceerd. De rapportage hierover is erg belangrijk.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over de implementatie van het Elektronisch Cliënten Dossier bij de Zorggroep Mosae? Download hier geheel vrijblijvend de volledige praktijkcase en kom meer te weten over het proces en de pilot.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Zorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Zorg :  AVG-compliant worden en vooral blijven

Blijven voldoen aan AVG is voor iedere zorginstelling een uitdaging. We hebben er alles aan gedaan om voor 25 mei 2018 te voldoen aan AVG, maar hoe zorgen we ervoor dat het een agendapunt blijft? Evalueer waar jouw zorginstelling nu staat met compliancy en ontdek met deze 10 aandachtspunten hoe je AVG op je netvlies houdt.

Lees verder

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.