Stroomlijnen werkprocessen: digitalisering van de overheid

Digituinen van OCW neemt medewerkers mee naar 100% digitaal

Digituinen van OCW neemt medewerkers mee naar 100% digitaal

Digitalisering is bij de overheid een ‘hot’ onderwerp sinds het laatste regeringsakkoord. In het regeringsakkoord komt naar voren dat bedrijven en burgers uiterlijk in 2017 alle zaken digitaal moeten kunnen afhandelen met de overheid. Uiteraard is dit ook voor het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) een grote verandering. Het programma ‘Stroomlijnen werkprocessen: op weg naar 100% digitaal’ bestaat uit drie onderdelen:

 1. Hoe het proces zo slim en zo ‘lean’ mogelijk digitaal kan worden
  Denk aan processen zoals: inkoop, subsidies en afhandeling burgerbrieven.
 2. Digitale stukkenstroom
  Een project om huidige documentstromen digitaal te ondersteunen.
 3. Digituinen
  Gericht op de gedragskant van de digitalisering, zoals het trainen en bijspijkeren van de digitale kennis

Met digituinen digitalisering bij de overheid
Digituinen kent dertig korte trainingen die verschillen van vaardigheidstrainingen tot workshops die meer gericht zijn op samenwerken en gedrag. OCW heeft digituinen opgedeeld in vier thema’s.

 1. Papierloos vergaderen
 2. Digivaardig
 3. Communicatie en samenwerken
 4. Succesvol tijd-, plaats- en apparaatonafhankelijk werken

Jeroen le Rûtte (projectleider Digituinen bij OCW) geeft aan dat het programma vorig najaar is gestart en wordt per directie uitgerold. “De teller staat nu op 300 uitgevoerde trainingen en ruim 2250 inschrijvingen. Een ongekend succes, want gemiddeld heeft iedere werknemer er straks 3 trainingen op zitten. 

Lees in de volledige praktijkcase meer over de uitrol van het digituinen project bij de overheid en wat Work21 voor OCW heeft kunnen betekenen in dit proces. Download de case geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Digitalisering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Digitalisering :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Digitalisering :  Voedselindustrie moet digitaal transformeren

De voedingsmiddelenindustrie zal in 2017 een beperkte groei laten zien van ongeveer 1%. Schaalvergroting, consolidatie en integratie zijn daardoor vereisten om de concurrentie aan te kunnen. Voedsel- en drankproducenten worden onder deze omstandigheden gedwongen hun kosten verder te reduceren. De digitale transformatie biedt mogelijkheden aan de voedselindustrie, maar hoe kunt u de kansen benutten?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.