Stappenplannen "Onderneming verkopen"

Het verkopen van een onderneming

Stappenplannen "Onderneming verkopen"

Het succesvol verkopen van de onderneming is niet voor iedere aandeelhouder/eigenaar weggelegd. Dit komt niet omdat het moeilijk is, maar vooral omdat er veel fout kan gaan als het verkoopproces niet goed wordt aangepakt. Een zo hoog mogelijke verkoopopbrengst is hierbij natuurlijk een belangrijk uitgangspunt maar er moet eveneens goed worden nagedacht over de bijkomende voorwaarden zoals garanties en andere afspraken. Deze kunnen na de transactie voor vervelende (financiële) tegenvallers zorgen. Daarnaast dienen betrokkenen zich te realiseren dat emoties een grote rol kunnen spelen bij het verkopen van een onderneming. In de praktijk zorgen emoties er regelmatig voor dat de verkoop niet doorgaat.

Het verkoopproces wordt in vooraf bepaalde stappen opgezet en uitgevoerd. Gemiddeld duurt een verkoopproces circa 6 tot 9 maanden. Een derde van deze tijd gaat zitten in de voorbereidingen, die essentieel zijn voor een goed verlopend vervolg.

Download de stappenplannen
Download geheel vrijblijvend de stappenplannen met betrekking tot het verkopen van een onderneming. Bij het downloaden krijgt u ook toegang tot een speciale pagina waar tevens whitepapers te vinden zijn over het verkopen van ondernemingen.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Lingedael Groep B.V.

Lingedael Corporate Finance is gespecialiseerd in het arrangeren van de aan- en verkoop van ondernemingen (o.a. management buy-outs) en bedrijfsfinancieringen.

Profiel Lingedael Groep B.V. ›
 
 

Download artikelen

Aantal FTE*:

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.