Stap 6: Processen Modelleren

Een goed beschreven proces begint met een goede voorbereiding

Een goed beschreven proces begint met een goede voorbereiding

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “Processen modelleren” de zesde stap is. Nadat er een goede voorbereiding heeft plaatsgevonden, is het tijd voor het modelleren van het proces. Processen kunnen op verschillende manieren gemodelleerd worden:

  1. Specialistenbenadering
  2. Werkgroepbenadering
  3. Combinatievorm

Door gezamenlijk met betrokken medewerkers processen te modelleren wordt de organisatie mede-eigenaar van de processen. Hierdoor zal een organisatie eerder bereid zijn mee te gaan in veranderingen. 

Download de volledige whitepaper
Download geheel vrijblijvend “Stap 6: Processen modelleren” uit de serie whitepapers waarin de voor- en nadelen van verschillende manieren om processen te modelleren worden besproken. Daarnaast is ook aandacht voor de verschillende valkuilen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Efficiënte bedrijfsvoering in crisistijd

Ook de retailbranche wordt geconfronteerd met de aanhoudende economische crisis. Voor de korte termijn geldt dat dit van groot nadeel kan zijn voor de organisatie. Echter, op de lange termijn kan in de retailbranche voordeel worden behaald door zich te richten op de processen middels Business Process Management (BPM).

Lees verder

BPM Processen :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.