Stap 4: Format Bepalen

Geen format is geen goede informatie en geen meerwaarde voor procesbeschrijving

Geen format is geen goede informatie en geen meerwaarde voor procesbeschrijving

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “Het Format Bepalen” de vierde stap is. In deze vierde stap wordt het format van de procesbeschrijving bepaald. Binnen het format is vastgelegd op welke manier het proces beschreven dient te worden.  Het format dient aan te sluiten op de visie van het bedrijf.

Bij het formuleren van het format wordt gekeken naar de vraag, waarom het bedrijf volgens bepaalde processen moet werken. Enkele stappen die genomen moeten worden bij het bepalen van een format zijn:

  • Passend bij de visie
  • Adequate weergave
  • Beschikbaarheid voor en van medewerkers
  • Gebruiksgemak en beheersbaarheid

Download de volledige whitepaper
Download geheel vrijblijvend “Stap 4: Format Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de bovenstaande stappen verder uiteengezet worden. Daarnaast gaat de whitepaper dieper in op vormen van een format en de diverse valkuilen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Efficiënte bedrijfsvoering in crisistijd

Ook de retailbranche wordt geconfronteerd met de aanhoudende economische crisis. Voor de korte termijn geldt dat dit van groot nadeel kan zijn voor de organisatie. Echter, op de lange termijn kan in de retailbranche voordeel worden behaald door zich te richten op de processen middels Business Process Management (BPM).

Lees verder

BPM Processen :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.