Softwarelicenties onderbrengen in de cloud

softwarelicenties naar de cloud

softwarelicenties naar de cloud

Veel organisaties hebben vandaag de dag te maken met het probleem dat ze lastig inzicht krijgen op de licenties die het bedrijf in gebruik heeft. Hoe gaat de organisatie vanuit een financieel en functioneel oogpunt om met de licenties? In Het e-book wordt dieper ingegaan op de financiële en functionele beweegredenen om Oracle-software licenties naar de cloud te verhuizen, of om dit juist niet te doen.

Grip krijgen op de licenties
In de laatste jaren is het aantal applicaties en veranderingen in de markt enorm toegenomen en om deze reden kunnen de huidige licenties onvoordelig zijn en kan het de organisatie juist dwarsbomen. Wanneer een organisatie geen overzicht heeft op de licenties is het lastig om voorspellingen te doen over de toekomstige uitgaven aan licenties. Om meer overzicht te krijgen kiezen veel organisaties ervoor om de Oracle-licenties via de cloud te laten lopen. Dit wordt gedaan vanuit financiële en/of functionele beweegredenen.

Licenties verhuizen naar de cloud
Om kosten te besparen willen organisaties meer inzicht op hun huidige Oracle-licenties. Veel organisaties onderschatten hierbij vaak het optimaliseren van de onderliggende infrastructuur.
Naast de financiële redenen, stappen veel organisaties over om de functionele redenen. Voor deze organisaties is het overstappen naar de cloud belangrijk omdat ze meer functionaliteit willen toevoegen aan de huidige omgeving.

Lees het e-book
Download en lees het e-book waarin dieper wordt ingegaan op de verhuizing van de Oracle-licenties naar de cloud. In het e-book wordt ook dieper ingegaan op de functionele en financiële redenen van organisaties om de overstap naar de cloud te maken. Lees het e-book geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Cloud visie & trends bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud visie & trends :  Waarom SAP goedkoper en flexibeler op Azure draait

De cloud heeft zich ontwikkeld tot een platform dat nieuwe kansen voor business creëert. Niet alleen de besparingen op infrastructuur zijn interessant, ook de extra flexibiliteit kan heel belangrijk zijn voor organisaties. Een oplossing als SAP op het cloudplatform Azure kan een hele interessante optie zijn. Wilt u meer weten over deze oplossingen? Download de whitepaper SAP on Azure; Why you should go there en zet de eerste stap naar een efficiëntere organisatie.

Lees verder

Cloud visie & trends :  De Office 365 integratie van SharePoint: gebruikt u 'm al?

De rol van internet verschuift van informatiebron steeds verder naar aanbieder van handige tools en apps. Daarnaast hebben medewerkers behoefte aan flexibiliteit en mobiel werken. Steeds meer organisaties stappen dan ook over op een digitale werkplek. SharePoint biedt een platform dat dit mogelijk maakt. De afgelopen jaren heeft de ontwikkeling van SharePoint niet stilgestaan. Kent u deze vijf voordelen al?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.