Software Defined Storage: minder kosten en meer efficiëntie

Zet u uw huidige storage resources wel optimaal in?

Zet u uw huidige storage resources wel optimaal in?

Data- en infrastructuurmanagement levert voor veel organisaties grote uitdagingen op. Naast de toenemende waarde van data, neemt de hoeveelheid data ook enorm toe. Data moet voor de organisatie overal te benaderen zijn en daarnaast veilig en kosteneffectief opgeslagen worden. De eisen aan storageoplossingen worden met de dag groter. Om aan deze eisen te kunnen voldoen, kiezen veel organisaties ervoor om de storage-omgeving uit te breiden.

Beheertaken nemen toe

De keerzijde van het blijven uitbreiden van de storageomgeving is dat het hierdoor de beheertaken ook toenemen. Dit geldt zowel voor de standaardplatforms als op de cloud-platforms. De IT-afdeling heeft het dan drukker met het beheren van deze platforms dan dat het kan voldoen aan de behoeften van de organisatie. Storagebeheer moet eenvoudig en efficiënt zijn.

Software Defined Storage

Met Software Defined Storage (SDS) wordt het mogelijk gemaakt dat beheertaken niet toenemen wanneer de omgeving wel uitgebreid wordt. Daarnaast kan meer worden gedaan met de capaciteit en performance van de huidige storagesystemen. Dit komt doordat alle storagesystemen met SDS centraal beheersbaar worden waardoor ze effectiever ingezet kunnen worden.

In deze whitepaper

In de whitepaper wordt dieper ingegaan op de voordelen van Software Defined Storage. De waarde en hoeveelheid data blijft groeien waardoor de IT-afdeling het drukker blijft krijgen. Het gebruik van SDS kan de druk van het toenemende beheer verminderen en daarnaast stelt het de organisatie in staat om resources beter in te zetten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Storage bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Storage :  Kenniscyclus: Databeheer en Storage in 2018

Met het strategisch belang en de enorme groei van data, verandert de rol van data beheer en storage snel. Naast de toenemende business impact van data en veranderende regelgeving is de technologie constant in beweging. Is uw storage omgeving gereed voor 2018? Via deze gratis kenniscyclus bent u straks weer volledig op de hoogte.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.