Sociale ambities verbeteren de bedrijfsprestaties

Het sociale universum in kaart

Het sociale universum in kaart

Sociale technologie draait om de inzet van slimmere manieren van samenwerking om medewerkers in staat te stellen om betere zakelijke beslissingen te nemen. Sociale technologieën veranderen de manier waarop wij met elkaar communiceren. Hoewel veel zakelijke leiders oog hebben voor hun potentieel, weten sommigen van hen niet precies waar ze moeten beginnen of hoe het verder moet.

Dit komt eens te meer naar voren uit de resultaten van een enquête, die is gehouden onder 372 managers. Zij waren verantwoordelijk voor de keuze en implementatie van sociale functionaliteit. Het onderzoek toont daarnaast aan dat vooruitstrevende ondernemingen hun bedrijfsprocessen transformeren door de implementatie van vijf duidelijk onderscheidbare clusters van sociale mogelijkheden. Elk van deze clusters is gericht op de realisatie van een specifieke bedrijfsdoelstelling. Deze clusters worden in deze whitepaper uitgebreid behandeld. De whitepaper bestaat uit de volgende hoofdstukken:

  • Vijf specifieke sociale ambities;
  • Interne en externe samenwerking bevorderen;
  • Medewerkers versterken, trainen en beschermen;
  • Inzicht krijgen in en communiceren met klanten;
  • Groepskennis benutten;
  • Bedrijfsprocessen verbeteren;
  • Lessen van koplopers.

Download de whitepaper
Wilt u meer weten over hoe de pioniers hun sociale ambities gestalte hebben gegeven? Download dan geheel vrijblijvend de complete whitepaper.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.