Social Business Software

Profiteer van social networks en online communities

Profiteer van social networks en online communities

De term social business is in Amerika de afgelopen tijd uitgegroeid tot een modewoord. Een social business stimuleert mensen om samen te werken via social networks en online communities. Medewerkers, klanten en toeleveranciers van een social business doen zaken met elkaar in één online omgeving die zich het best laat omschrijven als transparant, flexibel en betrokken. Social business biedt vele voordelen voor de productiviteit, innovatiekracht en efficiency van uw organisatie.

De communicatieveranderingen door de jaren heen
Internet heeft de manier waarop we communiceren, relaties aangaan, inkopen doen, besluiten nemen veranderd. Iedereen over de hele wereld heeft de mogelijkheid om met elkaar verbonden te zijn, alles en iedereen is dag en nacht in de cloud. Een groot deel – ongeveer 22% - van de tijd dat we online zijn besteden we aan social networking. Zo wordt er druk getwitterd, schrijven we blogs en zijn we op zoek naar kennisen via Facebook of netwerken we via LinkedIn. Via deze virtuele weg komen we op nieuwe ideeën en verspreiden we informatie over onszelf.

Het voordeel van een social business
Als medewerkers, toeleveranciers en klanten verbonden worden in communities krijgen zij de mogelijkheid om sneller en beter tot resultaten te komen. Door onnodige muren weg te nemen en bruggen te bouwen in de communicatie tussen experts binnen en buiten de organisatie kun je hun de informatie en expertise bieden die ze nodig hebben waardoor innovatie zal toenemen. Door de continue conversatie met klanten en partners heb je bovendien voordeel van innovatieve nieuwe ideeën van de crowd, kun je betere beslissingen nemen en sneller inzicht krijgen in nieuwe ontwikkelingen. Via social networks en communities is het eigenlijk de enige manier om consumenten zover te krijgen dat zij voor jou kiezen in een wereld waar men een gigantisch aanbod heeft aan producten en diensten. Via de weg van social networks en communicaties heb je de kans om je te profileren en een voorsprong te maken op je concurrenten.

Download deze whitepaper
Lees in deze whitepaper hoe organisaties social networks en community sites kunnen inzetten om medewerkers te motiveren om  kennis te delen en hun werkzaamheden te vergemakkelijken. Ook leest u hoe u social networks kan gebruiken om in contact te komen met (nieuwe) klanten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Social CollaborationMobiliteit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Social Collaboration :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder

Mobiliteit :  Voor iedereen een veilige mobiele werkplek

Iedere organisatie wil zijn firstline medewerkers een veilige mobiele werkplek bieden. Hoe combineer je de verschillende wensen van de diverse medewerkers in één toestel en hoe zorg je ervoor dat medewerkers waar dan ook veilig toegang hebben tot bedrijfsgegevens? Zorg voor een oplossing die veelzijdig is en medewerkers efficiënt laat werken. Lees hier hoe Microsoft hierin kan helpen.

Lees verder

Mobiliteit :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.