Sneller innoveren door wendbare IT in de Retail

Innovatie in retail

Innovatie in retail

Innoveert uw retailorganisatie snel genoeg om voorop te blijven lopen in de voortdurend veranderende markt? Door het e-commercegeweld sluiten jaarlijks noodgedwongen veel winkels hun deuren. In dit e-book leest u hoe u door middel van een wendbare IT-omgeving relevant blijft als retailbedrijf.

Wendbaarheid is cruciaal

In de retailsector zien we nog vaak traditionele IT-oplossingen. Deze zijn niet flexibel genoeg om in te spelen op innovaties en de laatste ontwikkelingen. Dat is zonde, want hierdoor lopen veel bedrijven grote kansen mis. Een eerste stap richting flexibiliteit en een moderne organisatie kunt u zetten door te streven naar innovatie, bijvoorbeeld door organisatorische processen inzichtelijk te maken en deze zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Eén manier om dit te doen is het wendbaar maken van uw IT-omgeving. Een wendbare IT-omgeving maakt het veiliger en makkelijker om grote updates te testen of om nieuwe applicaties te implementeren of te ontwikkelen.

Uitdagingen in de retailsector

Binnen de retailmarkt hebben organisaties die onvoldoende innoveren het steeds zwaarder. Digitale transformatie, of juist het gebrek daaraan, speelt een belangrijke rol. Om in te spelen op de veranderende markt, moet u zichzelf eerst de volgende vragen stellen:

  • Hoe ziet het verkoopproces eruit?
  • Kan dit efficiënter?
  • Heeft u daarvoor de juiste middelen?
  • Zijn deze middelen toekomstbestendig?

In dit e-Book helpen we u deze vragen te beantwoorden.

Is de IT-omgeving van uw organisatie wendbaar genoeg?

Door steeds snellere technologische ontwikkelingen en de grote hoeveelheid beschikbare data, is een sterke IT-infrastructuur essentieel. In dit e-Book leest u hoe u uw IT wendbaar maakt zodat u snel kunt inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom StategieRetail & Consumere-CommerceManagement Algemeen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Drinkwaterbedrijf Vitens besteedt IT-architectuur uit

Drinkwaterbedrijf Vitens is met bijna 6 miljoen afnemers het grootste drinkwaterbedrijf van Nederland. In deze praktijkcase vertellen zij hoe ze van een eigen IT-architectuur evolueerden naar een extern datacenter. Welke voordelen brengt hen dit en hoe werd de keuze voor de juiste partner gemaakt? Je leest het in deze inspirerende praktijkcase.

Lees verder

Stategie :  Vergrijzing op de werkvloer aanpakken

Het gaat hard met de vergrijzing van onze bevolking. Aan de andere kant zit onze economie in de lift, dus het werk wordt niet minder. Hoe zorg je dat de werkdruk niet teveel toeneemt en je alle generaties optimaal laat samenwerken? Deze whitepaper geeft je 5 tips zodat je klaar bent voor de werknemer van vandaag én morgen.

Lees verder

Retail & Consumer :  Laat je succes niet remmen door je commerce platform

Wil je als retailer tevreden klanten en een goed bedrijfsresultaat? Dan is blijven innoveren de boodschap. Zo blijf je concurrenten voor en zorg je voor een fijne winkelervaring. Het succes van een e-commerce onderneming valt of staat daarom met het commerce platform waarop de webshop is gebouwd. Betrouwbaarheid, schaalbaarheid en snelheid staan centraal, maar geldt dat ook voor jouw platform?

Lees verder

Retail & Consumer :  Groothandel moet digitaal transformeren

De groothandel distributiesector verandert dankzij e-commerce razendsnel. De supply chain kent steeds meer partners die allemaal een snelle en transparante service eisen. Kun je dat niet leveren, dan lever je in de toekomst misschien helemaal niet meer. Hoe blijven distributeurs overeind in een wereld die rap digitaal transformeert?

Lees verder

Management Algemeen :  Zo blijft uw zaak óók tijdens de vakantie bereikbaar

Het hele jaar heeft u hard gewerkt, tijd dus voor een welverdiende vakantie. Als ondernemer kunt u echter niet zomaar enkele weken uit de lucht zijn, een goede bereikbaarheid is essentieel. Want u kunt pas echt genieten van uw vakantie als u weet dat u bereikbaar bent voor klanten en medewerkers. Wij vertellen u hoe u in 8 eenvoudige stappen goed bereikbaar bent én blijft.

Lees verder

Management Algemeen :  Wat heeft Newton te maken met data?

Iedere dag word je geconfronteerd met de aantrekkingskracht van de aarde. Dankzij Newton en een vallende appel ontstond de zwaartekrachttheorie. In het huidige tijdperk van de cloud zien we een nieuwe vorm van zwaartekracht ontstaan: data-zwaartekracht. Wat is het precies en wat voor implicaties heeft deze nieuwe vorm van zwaartekracht op uw hybrid cloud omgeving?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.