Sneller innoveren door wendbare IT in de Retail

Innovatie in retail

Innovatie in retail

Innoveert uw retailorganisatie snel genoeg om voorop te blijven lopen in de voortdurend veranderende markt? Door het e-commercegeweld sluiten jaarlijks noodgedwongen veel winkels hun deuren. In dit e-book leest u hoe u door middel van een wendbare IT-omgeving relevant blijft als retailbedrijf.

Wendbaarheid is cruciaal

In de retailsector zien we nog vaak traditionele IT-oplossingen. Deze zijn niet flexibel genoeg om in te spelen op innovaties en de laatste ontwikkelingen. Dat is zonde, want hierdoor lopen veel bedrijven grote kansen mis. Een eerste stap richting flexibiliteit en een moderne organisatie kunt u zetten door te streven naar innovatie, bijvoorbeeld door organisatorische processen inzichtelijk te maken en deze zo efficiënt mogelijk te laten verlopen. Eén manier om dit te doen is het wendbaar maken van uw IT-omgeving. Een wendbare IT-omgeving maakt het veiliger en makkelijker om grote updates te testen of om nieuwe applicaties te implementeren of te ontwikkelen.

Uitdagingen in de retailsector

Binnen de retailmarkt hebben organisaties die onvoldoende innoveren het steeds zwaarder. Digitale transformatie, of juist het gebrek daaraan, speelt een belangrijke rol. Om in te spelen op de veranderende markt, moet u zichzelf eerst de volgende vragen stellen:

  • Hoe ziet het verkoopproces eruit?
  • Kan dit efficiënter?
  • Heeft u daarvoor de juiste middelen?
  • Zijn deze middelen toekomstbestendig?

In dit e-Book helpen we u deze vragen te beantwoorden.

Is de IT-omgeving van uw organisatie wendbaar genoeg?

Door steeds snellere technologische ontwikkelingen en de grote hoeveelheid beschikbare data, is een sterke IT-infrastructuur essentieel. In dit e-Book leest u hoe u uw IT wendbaar maakt zodat u snel kunt inspelen op nieuwe ontwikkelingen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieRetail & Consumere-CommerceManagement Algemeen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Krijg grip op je cloud-infrastructuren

Steeds meer organisaties migreren hun bedrijfstoepassingen naar de cloud. Hiermee verbetert hun concurrentiepositie en verhogen ze hun flexibiliteit. IT-beheer krijgt hierdoor een versnipperd IT-landschap van diverse cloud-aanbieders en infrastructuren. Hoe houd je grip op deze situatie? Slimme IT-management tools scheppen orde in de chaos, ontdek de mogelijkheden in deze whitepaper.

Lees verder

Retail & Consumer :  Waar moet je op letten bij een commerce platform

De keuze voor een commerce platform kan lastig zijn. Hoe zet je bijvoorbeeld de klant centraal binnen het platform? En wat heeft mijn organisatie nodig in een commerce platform? In deze whitepaper zetten we de uitdagingen voor de keuze van een commerce platform op een rij en vindt je een checklist om jouw organisatie bij deze keuze te helpen!

Lees verder

Retail & Consumer :  8 E-commerce trends voor 2019

De e-commerce markt is constant aan verandering onderhevig. Daarom is het belangrijk om de trends op dit gebied op de voet te volgen. Benieuwd wat de e-commerce trends voor 2019 zijn en wat ze beteken voor jouw organisatie? In deze whitepaper komen 8 e-commerce trends voor 2019 naar voren.

Lees verder

Management Algemeen :  Zo blijft uw zaak óók tijdens de vakantie bereikbaar

Het hele jaar heeft u hard gewerkt, tijd dus voor een welverdiende vakantie. Als ondernemer kunt u echter niet zomaar enkele weken uit de lucht zijn, een goede bereikbaarheid is essentieel. Want u kunt pas echt genieten van uw vakantie als u weet dat u bereikbaar bent voor klanten en medewerkers. Wij vertellen u hoe u in 8 eenvoudige stappen goed bereikbaar bent én blijft.

Lees verder

Management Algemeen :  Wat heeft Newton te maken met data?

Iedere dag word je geconfronteerd met de aantrekkingskracht van de aarde. Dankzij Newton en een vallende appel ontstond de zwaartekrachttheorie. In het huidige tijdperk van de cloud zien we een nieuwe vorm van zwaartekracht ontstaan: data-zwaartekracht. Wat is het precies en wat voor implicaties heeft deze nieuwe vorm van zwaartekracht op uw hybrid cloud omgeving?

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.