SmartCare vereist slimme en toekomstvaste informatie-architectuur

Van gefragmenteerde informatievoorziening naar een service-architectuur

Van gefragmenteerde informatievoorziening naar een service-architectuur

Een ICT-strategie is van belang bij het veranderen van de langdurige zorg. Het is niet meer de vraag waar heeft de cliënt recht op, maar hoe kan je samen met de cliënt kijken naar het invullen van de behoeften. Nu kijken veel zorginstellingen naar wat voor zorg ze kunnen leveren niet naar wat de cliënt nodig heeft.

De ICT afdeling moet (cliënt)informatie, wat nu vaak nog op in verschillende systemen staat, integreren zodat medewerkers er in de toekomst goed mee kunnen werken. Wel eens nagedacht over de onderstaande punten?

  • Hoe kan de overdracht van diensten sneller?
  • Waarom protocollen niet werken als ze in de kast staan?
  • Waarom de registratie in het ECD zo omslachtig is?
  • Hoe de cliënt centraal gesteld kan worden met beter ingerichte ICT processen?

Download de whitepaper
Download geheel vrijblijvend de whitepaper over informatie-architectuur in de zorg waarin ingegaan wordt op hoe een gedegen ICT-strategie invulling kan geven aan de bovenstaande vragen. In de whitepaper staan een aantal praktijkvoorbeelden beschreven.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom StategieInformatiemanagementZorg bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Stategie :  Wat is Crossover Business?

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Zorg :  Data Management, de missende schakel in IoT

Hoe kun je zinvol aan de slag met de tsunami van gegevens die door IoT-apparaten gegenereerd wordt? Hoe moet u uw datamanagement- systemen ontwerpen om gegevens om te zetten in waarde? De schaal en scope van de data die gepaard gaat met IoT vraagt om een nieuwe aanpak. Hierbij wordt geavanceerd gegevensbeheer gecombineerd met de integratie van nieuwe IoT-technologie met meer traditionele systemen in een hybride infrastructuur.

Lees verder

Zorg :  Kwaliteit verbeteren door bedrijfsprocessen te optimaliseren

Als processen goed zijn beschreven en worden gehandhaafd vormen ze het fundament voor een goed bedrijfsresultaat. In het geval van Zorgstroom betekent het de beste zorg. Omdat deze Zeeuwse zorgorganisatie zijn processen zo goed op orde heeft, haalde het als een van de eerste zorginstellingen in Europa en Nederland het kwaliteitscertificaat ISO 9001:2015. Hoe ze dat lukte leest u in dit interessante referentieverhaal.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.