Slim omgaan met de mogelijkheden en valkuilen van e-commerce

De 6 succesfactoren voor Data-Driven E-commerce

De 6 succesfactoren voor Data-Driven E-commerce

De online verkoop van producten en diensten is de afgelopen jaren sterk in groei toegenomen. Deze groei in e-commerce zal ook alleen maar blijven toenemen. De ontwikkelingen in e-commerce hebben wel grote gevolgen voor het datamanagement.

Deze whitepaper gaat in op de succesfactoren van datamanagement voor de online verkoop van diensten en producten. Enkele vragen die aan bod komen in deze whitepaper zijn:

  • Wat is de impact van goede en slechte gegevens op de kwaliteit van online retail en online banking?
  • Welke nationale en internationale aspecten spelen een rol?
  • Hoe worden klantgegevens gevalideerd?
  • Hoe wordt de klantervaring gepersonaliseerd?

De antwoorden op deze en andere vragen in de whitepaper zullen u inzicht geven in de 6 succesfactoren van data-driven e-commerce.

De 6 succesfactoren van data-driven e-commerce
E-commerce bestaat niet alleen uit de online verkoop van producten (zoals kleding of boeken), maar ook uit de inzet van technologie om online diensten mogelijk te maken. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan nieuwsbrieven om productinformatie aan te bieden. Ontwikkelingen in de e-commerce sector zijn niet alleen talrijk, maar vinden ook nog eens ongelofelijk snel plaats. Dit komt ook naar voren uit het onderzoek van onderzoeksbureau Gartner (Lees meer over het onderzoek in de whitepaper).

Om de cijfers te laten groeien en de omzet per klant te verhogen moeten bedrijven op een slimme manier omgaan met de mogelijkheden (en de valkuilen!) die e-commerce te bieden heeft. Breng dit in de praktijk door middel van de onderstaande succesfactoren:

  • Succesfactor 1: herken uw klant
  • Succesfactor 2: Ken uw klant
  • Succesfactor 3: First Time Right
  • Succesfactor 4: Personaliseer de user experience
  • Succesfactor 5: Denk internationaal
  • Succesfactor 6: e-commerce is strategisch

Wilt u meer te weten komen over deze 6 succesfactoren van data-driven e-commerce? Lees er meer over in de volledige whitepaper. Download geheel vrijblijvend de whitepaper “De 6 succesfactoren voor Data-Driven E-commerce”.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Data :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.