SharePoint intranet voor medewerkerbetrokkenheid

Informatievoorziening op orde met SharePoint intranet

Informatievoorziening op orde met SharePoint intranet

Communicatie is een belangrijk onderdeel bij het CAK (een publieke dienstverlener die in opdracht van de overheid regelingen uitvoert). Communicatie met zakenrelaties zoals het ministerie van VWS, maar ook met klanten van het CAK. Voor goede externe communicatie is de interne communicatie erg belangrijk. Hierbij kwam SharePoint om de hoek kijken. Het huidige intranet voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd. Medewerkers meden het intranet omdat het traag was en de informatie niet meer vindbaar was. Het meest belangrijke voor het CAK was dat het nieuwe intranet een snel en toegankelijk platform werd waar de medewerkers goed mee over weg zouden kunnen.

De oplossing
Een compleet nieuw intranet in SharePoint was de oplossing voor het CAK. Er is gekozen voor een Agile projectaanpak zodat de oplossing snel en flexibel ontwikkeld kon worden. De deadline was erg strak, dus de functionaliteiten moesten in korte tijd gerealiseerd worden.

Adoptie & Implementatie
De adoptie was een belangrijk aandachtspunt van het nieuwe SharePoint intranet. Voor de adoptie is het goed dat de medewerkers betrokken worden bij het traject. Hiervoor is gekozen om 30 key users te betrekken bij het meedenken over de functionaliteiten en mogelijkheden. Dit zorgde direct al voor veel enthousiasme onder de medewerkers over het nieuwe intranet.

Download de praktijkcase
Lees meer over deze SharePoint implementatie in de volledige praktijkcase. De praktijkcase gaat dieper in op de bovenstaande onderdelen. Daarnaast gaat de case dieper in op de meerwaarde van SharePoint intranet en de toekomstige ontwikkelingen.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

SharePoint intranet voor medewerkerbetrokkenheid

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.