SharePoint faciliteert veiligheidsmanagementsysteem

Safety, Health & Environment goed voor elkaar bij Croda

Safety, Health & Environment goed voor elkaar bij Croda

Croda is een wereldwijde leverancier van halffabricaten, waar zowel de industrie als consumenten gebruik van maken. Denk aan cosmetica, lak en coatings voor hockeysticks. Op Croda’s locatie in Gouda werken ongeveer 300 medewerkers aan innovatie en productontwikkeling. Omdat er gewerkt wordt met halffabricaten en chemische producten, staan Safety, Health en Environment (SHE) hoog in het vaandel bij de organisatie.

Veiligheidsmanagementsysteem

Om de veiligheid op haar productielocaties te kunnen garanderen en verbeteren, werkt Croda met een veiligheidsmanagementsysteem. Het oude systeem, in Lotus Notes, werd niet meer geüpdatet en paste niet meer bij de huidige situatie. Het kostte medewerkers veel tijd en moeite om een incident te melden. Het veiligheidsproces moest dus verbeterd worden. SharePoint voorziet hierin met de SHE toepassing.

Veiligheid gegarandeerd met SHE in SharePoint

Croda heeft haar medewerkers intensief betrokken bij het verbeteren van de veiligheid. Naar aanleiding van interviews met medewerkers zijn alle wensen en eisen ten aanzien van een nieuw systeem in kaart gebracht. In SharePoint zijn verschillende rollen gedefinieerd en elke medewerker kan een veiligheidsincident melden. Afhankelijk van het type melding, krijgen de verantwoordelijke medewerkers een seintje en specifieke acties toegewezen. Lees in deze praktijkcase alles over de details van Croda’s veiligheidsmanagementsysteem.

Adoptie en implementatie begint bij betrokken medewerkers

De fabrieksmedewerkers die geen vaste kantoorplek hebben zijn de ogen en oren in het productieproces. Zij zijn dus de belangrijkste personen in het melden van voorvallen aan de productielijn. Om te zorgen dat deze werknemers echt gemotiveerd zijn om alles te melden wat nodig is om de veiligheid te kunnen garanderen, is het belangrijk deze medewerkers zo vroeg mogelijk in het ontwikkelings- en implementatieproces te betrekken. Lees in deze praktijkcase hoe Croda dit tot een succes heeft gebracht.

tag icon

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

SharePoint faciliteert veiligheidsmanagementsysteem

 

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.