Service Oriented Architecture en Business Process Management

Zo helpen SOA en BPM elkaar verder

Zo helpen SOA en BPM elkaar verder

Tegenwoordig zijn de IT-afdelingen bezig de architectuur en de instrumenten te installeren die hun bedrijf in staat zal gaan stellen de procesverbeteringen te ondersteunen. Service Oriented Architecture (SOA) en Business Process Management (BPM)  kunnen elkaar daarbij goed ondersteunen.

Wat is een Service Oriented Architecture?

SOA is een goede basis voor het toekomstige procesverbeteringsinitiatieven. Met het combineren van Business Process Management en Service Oriented Architecture krijgt een bedrijf een sterk concurrentie voordeel.

Procesverbetering roept vragen op

Bij het bepalen van de aanpak om het proces te verbeteren spelen veel vragen op. Enkele van deze vragen zijn:

  • Wat is het huidige proces?
  • Wat zijn de prestatie doelstellingen voor het verbeterde proces?
  • Wie voert de activiteiten uit?
  • Wat zijn de valkuilen in het proces?
  • Welke informatie is benodigd vanuit de bestaande systemen?

Op naar een Business Oriented Architecture

Met het beantwoorden van deze vragen kan er een advies gegeven worden ten behoeve van procesverbetering: de Business Oriented Architectuur (BOA). Lees in deze whitepaper wat een Business Oriented Architecture precies is, verhelderd met een schematische tekening. Daarnaast leest u hoe u geld kunt besparen met betere wensen en eisen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom BPM Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Management :  Stap 1: Visie Bepalen

Het beschrijven van processen bestaat uit acht stappen waarvan “het bepalen van de visie” de eerste stap is. Voor het bepalen van de visie is het handig om drie stappen te hanteren welke in deze whitepaper worden behandeld. Lees verder en download geheel vrijblijvend “Stap 1: Visie Bepalen” uit de serie whitepapers waarin de drie bovenstaande stappen uiteengezet worden. Daarnaast worden de diverse valkuilen besproken.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.