Service Analytics Als IT Management Rapportage

De juiste rapportages bij de haven van Rotterdam

De juiste rapportages bij de haven van Rotterdam

De haven van Rotterdam is het grootste logistieke en industriële knooppunt van Europa. De haven is de toegangspoort tot een Europese markt met 460 miljoen consumenten. Rotterdam is één van de  belangrijkste kruispunten van goederenstromen ter wereld.

Na het invoeren van Service Management met een bijbehorende service management applicatie bleek dat er wel voldoende operationele overzichten beschikbaar waren maar, dat het onmogelijk bleek om de juiste managementrapportages te verkrijgen. Rapportages die voldeden aan de behoefte van de procesmanagers en servicemanagers.

De behoefte om dwarsdoorsneden te kunnen maken in de data van de service management applicatie was daar. Deze uitdaging had de haven van Rotterdam te behandelen. In dit artikel komen de volgende zaken aan de orde:

  • De oplossing
  • De aanpak
  • Het resultaat

Lees gratis het volledige artikel waarin de uitdaging die de haven van Rotterdam had wordt behandeld. In het artikel wordt weergegeven tot welke oplossing is gekomen en op welke manier het resultaat is bereikt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Service & SupportInformatiemanagement bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Service & Support :  De klant is altijd koning

Veel organisaties werken aan de klantgerichtheid om succesvoller te worden. Een goed begin, maar klantgerichtheid is nog steeds een door de leverancier bepaalde koers. De vraag is of de klantgerichtheid echt rekening houdt met de klant? Deze whitepaper gaat dieper in op klantgerichtheid en klantgedreven werken.

Lees verder

Informatiemanagement :  10 belangrijke intranet-trends voor de maakindustrie

Veel mensen kennen intranet van vroeger als een tool die niemand ooit gebruikte. Het nieuwe intranet is juist een plek waar collega’s met elkaar kunnen samenwerken en tools, kennis en nieuws met elkaar kunnen delen! Daarnaast haalt intranet meer rendement uit het productieproces én de supply chain. Hoe gaat u intranet inzetten? Deze whitepaper gaat dieper in op 10 intranet-trends in de maakindustrie.

Lees verder

Informatiemanagement :  SharePoint intranet voor medewerkerbetrokkenheid

Het oude intranet was niet meer functioneel. Medewerkers wilde er niet meer mee werken. Het CAK heeft gekozen voor een vernieuwd SharePoint intranet om zo de interne communicatie op pijl te houden. Communicatie is erg belangrijk bij deze organisatie. Lees in deze praktijkcase meer over de keuze voor SharePoint, de adoptie en implementatie, de meerwaarde en toekomstige oplossingen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.