Self Service BI

Self Service BI: Wat zijn de mogelijkheden binnen de organisatie?

Self Service BI: Wat zijn de mogelijkheden binnen de organisatie?

Self Service BI is een begrip wat nog niet elke organisatie kent. Zeker in deze huidige economische tijd is Self Service BI handig om te gebruiken. Met Self Service BI is het mogelijk om analysemodellen te genereren en samen te stellen met behulp van analyse- en reportingtools. Formele bedrijfsdata kan slim worden gecombineerd met:

  • Bronnen van het internet
  • Lokale Excelbestanden
  • Lijstjes
  • Social Media

Met deze informatie kan er een operationeel, tactisch maar ook een strategisch besluit worden genomen. De implementatie van Self Service BI heeft een aantal voordelen, maar er zitten ook een aantal nadelen aan. Hoe is het bijvoorbeeld gesteld met de compliancy regels?

Download de whitepaper
Hoe kan je het beste van twee werelden combineren? Download de whitepaper over Self Service waarin aan de hand van een praktijkvoorbeeld een aantal vergelijkingen  gemaakt worden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom BI ToolsSelf Service BI bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BI Tools :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

BI Tools :  10 Business intelligence trends voor 2018

De ontwikkelingen in BI gaan razend snel. Om dit goed te monitoren heeft Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken business intelligence trends voor 2018. Wilt u uw organisatie ook naar een hoger niveau tillen op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent volledig op de hoogte.

Lees verder

Self Service BI :  Van data naar inzicht: The governed data lake approach

U wilt toch ook dat uw medewerkers in de hele organisatie snel zelf toegang hebben tot de volledige data-set? Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen kosten-efficiënte omgeving opslaan. Daarnaast ook nog eens de data-kwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.