Self-service analytics voor veilige data resultaten

In 5 stappen naar een moderne aanpak

In 5 stappen naar een moderne aanpak

Self-service analytics is de nieuwe norm in het bedrijfsleven. Dit verandert de manier waarop IT-diensten hun BI-methodes moeten benaderen. In deze nieuwe benadering werken IT en de business samen om de juiste gegevens uit de organisatie te ontsluiten. Hierdoor ontstaat een goede data governance en stromen de juiste gegevens vanuit IT naar de organisatie. Daardoor worden eindgebruikers in staat gesteld met software de data te verkennen. Bent u klaar voor een moderne aanpak van self-service analytics in uw organisatie? Deze whitepaper gaat in op 5 stappen voor het verkrijgen valide en gecontroleerde resultaten.

Hieronder laten we u alvast kennismaken met 3 van de 5 stappen voor een moderne aanpak van self-service analytics.

1.      Omarm verandering

Verandering is niet makkelijk! U heeft al geïnvesteerd in een BI-platform. U heeft hier tijd, werknemers en geld in gestoken. Waarom veranderen? Het antwoord is heel simpel: de wereld verandert om u heen. Lees hier meer in de whitepaper.

2.      Laat de gebruiker de data voorbereiden

Bent u klaar voor de werkelijkheid? Gebruiksvriendelijke software geeft mensen de motivatie om hun eigen data te genereren voor analyse. Als dit op de juiste manier wordt uitgevoerd is self-service analytics een haalbare en veilige oplossing.

3.      Praat aan de hand van data met de organisatie

Wat als de organisatie de verkeerde data gebruikt voor analyse? U bent de expert van deze data en waar deze data vandaan komt. Toon de business de juiste data voor nauwkeurige resultaten. Lees hierover meer in de volledige whitepaper.

Moderne aanpak van self-service analytics

Bent u klaar voor een moderne aanpak van self-service analytics? Ga vandaag nog aan de slag met de 5 stappen in deze whitepaper en zorg voor veilige en beheerste resultaten.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Self Service BIData ManagementBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Self Service BI :  Van data naar inzicht: The governed data lake approach

U wilt toch ook dat uw medewerkers in de hele organisatie snel zelf toegang hebben tot de volledige data-set? Organisaties willen grote hoeveelheden data binnen kosten-efficiënte omgeving opslaan. Daarnaast ook nog eens de data-kwaliteit en veiligheid blijven garanderen. Hoe doet u dit? Deze whitepaper gaat dieper in op de governed data lake aanpak. Lees snel verder en ga van data naar inzichten.

Lees verder

Data Management :  Machine learning toegankelijk uitgelegd

Het is niet gemakkelijk om grote hoeveelheden data te analyseren en verwerken. Het ontdekken van verbanden en voorspellen van uitkomsten kan een enorme klus zijn. Hulp is onderweg! Slimme, zelflerende computermodellen nemen ons werk uit handen. Dat is al lang geen sciencefiction meer. Dit e-boek legt machine learning op een toegankelijke manier uit en laat zien hoe het ons nu al helpt.

Lees verder

Data Management :  Klaar voor 2020 met deze industrie-trends

Systemen binnen de procesindustrie bevatten een schat aan data waarmee zowel de operatie als de veiligheid enorm verbeterd kunnen worden. Eén van de grootste uitdagingen is echter het aggregeren, interpreteren en gebruiken van deze gigantische hoeveelheden data. Dit e-book zet daarom 7 data-trends op een rij waar producenten in de procesindustrie zich op moeten voorbereiden, om te kunnen profiteren van de volgende industriële revolutie. Bent u klaar voor 2020?

Lees verder

Business Analytics :  Slimmer zakendoen met visual analytics

Visual analytics is dé trend in Business Intelligence (BI). Met self-service hebben gebruikers meer grip op - en flexibiliteit in hun analytische vondsten in data, zonder van IT afhankelijk te zijn. In dit TDWI best practices rapport zijn de ervaringen met zelfgestuurde BI en visual analytics onderzocht onder bijna 500 business- en IT-leidinggevenden wereldwijd.

Lees verder

Business Analytics :  Dashboards: 10 tips voor het optimale format

Met een goed en effectief ontworpen dashboard krijgt u data nog inzichtelijker. Beslissingen, gebaseerd op feiten, kunnen sneller gemaakt worden. Maar waar moet een goed dashboard aan voldoen? Hoe krijgt u uw data nog beter inzichtelijk? Deze whitepaper geeft u 10 tips hoe u uw data nog beter kunt visualiseren aan de hand van dashboards.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.