Security awareness: weet waar je aan toe bent

Analyseer gebruikersgedrag en breng risico’s in kaart

Gepubliceerd: 17-12-2019 | Webcast | Security awareness: weet waar je aan toe bent

De belangrijkste oorzaak van dataverlies en datalekken blijft nog steeds gebruikersgedrag. Natuurlijk delen medewerkers niet bewust informatie met cybercriminelen of springen ze bewust slordig om met data, maar door het gebruik van apps buiten het zicht van de IT-afdeling zetten ze wel de deur op een kier. Daarom is het goed om inzicht te krijgen in het gebruikersgedrag van jouw medewerkers zodat je precies weet waar de pijnpunten en risico’s zitten. Bram Zegwaart en Niek Jachimowski, Office 365 en security consultants bij Portiva, laten je zien hoe je de vinger aan de pols houdt.

Introduceer een nieuwe aanpak

Nu data steeds vaker bewaard worden in de cloud voldoet een traditionele beveiliging met onder andere firewalls niet meer. Medewerkers verwachten nu eenmaal dat ze vanaf verschillende locaties gewoon toegang hebben tot bepaalde gegevens, dus ze de toegang ontzeggen is geen optie. Wat kan je wel doen om jouw clouddata veilig te stellen?

Wat leer je in deze webcast?

In deze webcast laten Bram en Niek jou zien hoe je:

  • Afwijkend gedrag signaleert. Dit doe je door alert te blijven voor bijvoorbeeld gebruikers die opeens heel veel bestanden downloaden of opeens inloggen vanaf een onrealistische locatie.
  • Een schaduw-IT scan uitvoert voor jouw IT-omgeving. Zo krijg je zicht op welke apps in jouw organisatie worden gebruikt.
  • Risico-evaluatie op cloudapps in kaart brengt. Welke risico’s zijn verbonden aan de apps die medewerkers gebruiken? Welke apps laat je toe in de organisatie?
  • Een beleid opstelt voor het gebruik van cloudapps om zo dataverlies en datalekken te voorkomen. Denk hierbij aan het blokkeren van downloadfuncties of het toepassen van encryptie.

Welke tools helpen jou bij het monitoren van gebruikersgedrag? Hoe zet je deze concreet in om meer inzicht te krijgen in de risico’s in jouw organisatie? Bekijk deze webcast, laat je bijpraten op het gebied van moderne databeveiliging en ga aan de slag met het monitoren van het gebruikersgedrag in jouw organisatie.

Bekijk nu

Bekijk deze webcast nu door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Portiva

Portiva is Microsoft Gold Partner en een high-end dienstverlener met de focus op security, samenwerking en kennisdeling.

Profiel Portiva ›
 
 

Bekijk de webcast: Security awareness: weet waar je aan toe bent

 

Met deze aanvraag gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.