Secure Remote Access for IT-Infrastructure Management

Een goede netwerkbeveiliging voor de IT-infrastructuur

Een goede netwerkbeveiliging voor de IT-infrastructuur

Deze whitepaper beschrijft de problemen van het onderhouden van een verspreide en groeiende IT-infrastructuur waarbij het IT personeel te maken heeft met verschillende management uitdagingen op het gebied van veiligheid, complexiteit en onderhoud. Het managen van de IT-infrastructuur is voor iedere organisatie een grote uitdaging. In de afgelopen jaren zijn grote mainframes vervangen voor minicomputers met kleinere, goedkopere schaalbare servers. Naarmate servers steeds meer worden verspreid wordt het managen en monitoren ervan een groter probleem.

Hoge beschikbaarheid
Het is voor iedere organisatie cruciaal dat alle systemen op ieder moment toegankelijk zijn. Verschillende factoren kunnen er echter voor zorgen dat de IT-infrastructuur niet altijd draaiende is. 20% van de ongeplande datacenter down time komt door infrastructuurproblemen, omgevingsfactoren, hardware- en bedieningsfouten, stroomuitvallen en natuurrampen. Down time kan zorgen voor:

  • Verlies van inkomen
  • Lagere klanttevredenheid
  • Verlies van klanten
  • Overtreden van service overeenkomsten die kunnen resulteren in boetes

Netwerk beveiliging
De beveiliging van de IT-infrastructuur is een grote uitdaging voor iedere organisatie, vooral als systemen verspreid zijn opgesteld. Gemaakte afspraken over toegang tot systemen zijn dan moeilijker na te leven. Een niet-IT medewerker kan bijvoorbeeld de systemen opnieuw opstarten terwijl dit niet de bedoeling is, of een medewerker die BIOS instellingen aan wilt passen en hiervoor bepaalde wachtwoorden nodig heeft terwijl dit volgens het toegangsbeleid niet de bedoeling is.  Kijkend naar een effectieve fysieke beveiliging van andere locaties is dit bijna niet mogelijk wanneer niet altijd IT-personeel aanwezig is.

Download vrijblijvend de whitepaper “Secure Remote Access for IT-Infrastructure Management” waarin u meer leest over de uitdagingen die u tegen zult komen bij het beheren van een IT-infrastructuur (op afstand) en hoe deze uitdagingen het beste kunnen worden aangepakt. Denk hierbij aan het centraliseren van data center management, het managen van de kosten en de complexiteit van de IT-infrastructuur verminderen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerDatacenters bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Adaptieve authenticatie, want wachtwoorden zijn zooooo 2001

Meer data in de cloud betekent meer uitdagingen om je data veilig te stellen. Je wil niet dat jouw bedrijfskritische informatie in verkeerde handen terechtkomt; extra beveiliging is dus geen overbodige luxe. Tijd om af te stappen van de traditionele, statische authenticatie. Adaptieve authenticatie is de toekomst. Het hoe en waarom lees je hier.

Lees verder

Datacenters :  IT-trends waarop u moet anticiperen

Lange tijd was 2020 een stip op de horizon, gebruikt om een verre toekomst mee aan te geven. Maar over 3 jaar is het al 2020. Hoe ziet de wereld van IT-dienstverlening er dan uit? Wat zijn de bedreigingen en wat de kansen? Dit zijn de trends waarop u nu al kunt inspelen.

Lees verder

Datacenters :  De toekomstbestendigheid van ICT-architecturen: Een Benchmark

Bij veel organisaties krijgen ICT-afdelingen te maken met grote uitdagingen. Huidige processen mogen niet vastlopen door de introductie van nieuwe technologie. In de de whitepaper wordt een benchmark uiteengezet naar de toekomstbestendigheid van ICT architecturen en datacenters. De whitepaper gaat dieper in op de vraag “Hoe ver zijn organisaties in het opzetten van een wendbare, robuuste en veilige infrastructuur die 24/7 bereikbaar is?”

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.