Schuldhulpverlening toch mogelijk als je een hypotheek hebt?

Verandering zichtbaar bij samenstelling instroom Schuldhulpverlening

Verandering zichtbaar bij samenstelling instroom Schuldhulpverlening

Sinds de economische crisis staan er in Nederland zo’n 700.000 woningen waarvan de hypotheekschuld groter is dan de opbrengst van de woning. Wanneer mensen hun baan verliezen, arbeidsongeschikt raken, of door een herverdeling van het inkomen na een echtscheiding, kunnen zij in grote problemen komen. Een gedwongen verkoop van de woning is voor zowel de bank als de consument geen wenselijke situatie, omdat niet de volledige hypotheekschuld ingevorderd zal worden.

De gemeentelijke schuldhulpverlening probeert zoveel mogelijk mensen in een dergelijke situatie te helpen door te bemiddelen tussen de schuldeisers (gemiddeld 14) en de schuldenaar, door een minnelijke regeling te treffen. In geval van een hypotheekschuld is een minnelijke regeling in feite geen optie, want dan zou eerst de woning verkocht moeten worden, waarna de restschuld in de minnelijke regeling kan worden opgenomen.

Is schuldhulpverlening dus wel mogelijk als je een hypotheek hebt? Dit artikel geeft aan de hand van een aantal rekenvoorbeelden antwoord op deze vraag.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Financieel ManagementHypothekenFinanciële InstellingenBanken bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Financieel Management :  De blockchain hypotheek

De blockchain, het systeem achter digitale munten als bitcoin, kan een revolutie in de financiële wereld teweegbrengen. Zo wordt het afsluiten van een hypotheek makkelijker en bovendien minder riskant. Hoe wordt u zelf succesvoller door deze technologie in te zetten?

Lees verder

Financiële Instellingen :  Big data: zet data om in geld

Strengere wetgeving, keiharde concurrentie en hoge klanteisen zorgden ervoor dat de financiële sector hun winst zag slinken. Gelukkig groeit het besef dat data goud waard is en gaan banken op zoek naar manieren om hun data om te zetten in winst. Big data is de toekomst. Lees in deze whitepaper hoe een bank succesvol transformeert naar een datagedreven organisatie.

Lees verder

Banken :  PSD2: maak van de wet een voordeel

In 2018 moeten banken saldi betalingsgegevens en meer delen met derden als de consument daar toestemming voor geeft. Dankzij PSD2 moeten uw systemen hier natuurlijk wel geschikt voor worden gemaakt. Hoe u dat doet, en wat de rol van API’s is in dit proces leest u in deze informatieve whitepaper.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.