Samenwerkingstools inzetten voor hogere productiviteit

Meerwaarde door samenwerken 2.0

Samenwerkingstools inzetten voor hogere productiviteit

Door goed samen te werken, zorgt u voor echte meerwaarde. Om dat voor elkaar te krijgen, zijn er talloze samenwerkingstools die brainstormsessies, kennisoverdracht en projectmatig werken ondersteunen. Welke aanbieder het meest geschikt is voor uw bedrijf, leest u in Gartners Magic Quadrant for Social Software, dat er 14 onder de loep neemt.

Dankzij samenwerkingstools betere samenwerking

Bedrijven zijn constant op zoek naar manieren waarop medewerkers productiever worden door beter met elkaar samen te werken. Met samenwerkingstools delen collega’s elkaar kennis, netwerken en referenties een stuk gemakkelijk dan via enkele telefoontjes. Met deze oplossingen kunnen ook gemakkelijk projectgroepen gevormd worden en communities gecreëerd worden. Waardoor mensen over de hele wereld aan hetzelfde project met elkaar kunnen samenwerken.

Welke aanbieder is het beste voor uw bedrijf en waarom?

Inmiddels zijn er tientallen aanbieders die ongeveer hetzelfde aanbieden. Toch verschillen deze pakketten op cruciale punten waardoor ze wel of net niet bieden waar uw organisatie om vraagt. Gartner houdt 14 aanbieders tegen het licht op verschillende aspecten. Integreert een tool gemakkelijk in een bestaande omgeving, hoe is de prijs-kwaliteitverhouding, blijft de aanbieder innoveren en, niet onbelangrijk, is de functionaliteit goed en laagdrempelig?

Kortom, welke samenwerkingstools is geschikt voor uw organisatie en waarom? Dat leest u in de whitepaper Magic Quadrant for Social Software van Gartner.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Social CollaborationMobiliteit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Social Collaboration :  Gids: Inrichten van een projectorganisatie binnen Microsoft Teams

De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Met Teams kunt u onder meer eenvoudig met uw projectteam chatten, bestanden delen en skype-vergaderingen plannen en houden. Hierdoor is Teams uitermate geschikt om in te zetten als tool om projectteams te ondersteunen. In deze gids neemt Jacco Wijers – functional consultant bij Rapid Circle – u bij de hand bij het succesvol opzetten van een projectorganisatie.

Lees verder

Mobiliteit :  In 4 stappen naar een moderne werkplek

Welke organisatie wil nou niet winstgevender zijn omdat collega’s perfect worden gefaciliteerd? Daarvoor zullen veel organisaties wel hun werkplekken opnieuw voor moeten inrichten. Moeilijk? Helemaal niet met de whitepaper In vier stappen naar de moderne werkplek. Hierin leest u wat een moderne werkplek is en hoe u deze op een succesvolle manier laat aansluiten op de wensen van de medewerkers.

Lees verder

Mobiliteit :  Virtuele werkplek in gebruik nemen: 3 succesfactoren

Een virtuele werkplek in gebruik nemen kan uw organisatie veel opleveren. Om te zorgen dat medewerkers hier ook echt mee aan de slag gaan, moet de innovatie wel op de juiste manier worden doorgevoerd. Deze moet inspelen op een bestaand probleem of behoefte in de organisatie en meerwaarde bieden ten opzichte van de huidige werkmethode.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.