Samenwerken kan 5 keer beter

Moderne werkplekken zijn efficiënter en prettiger

Moderne werkplekken zijn efficiënter en prettiger

In het bedrijfsleven wordt steeds meer samengewerkt. Volgens onderzoek besteden managers en werknemers maar liefst 80% van hun tijd aan vergaderen, telefoongesprekken en e-mailen. De trend is dat dit alleen maar toeneemt. Helaas ontbreken op veel moderne werkplekken de middelen voor een efficiënte, effectieve en prettige samenwerking. Organisaties moeten beter en kunnen beter samenwerken. De 5 grootste obstakels kunnen worden overwonnen met strategie en tooling, in deze whitepaper leest u hoe.

Obstakel 1: Inflexibele tooling voor samenwerking

De meeste projecten hebben een korte aanlooptijd en het team wordt vaak in de loop van de tijd op organische wijze gevormd. Ondertussen wordt bepaald hoe het team gaat communiceren, waar bestanden moeten worden opgeslagen, hoe de voortgang wordt gepland en bijgehouden en meer. In veel gevallen hebben teams een verzameling uiteenlopende hulpprogramma’s waartoe slechts één teamlid toegang heeft of waarvan slechts één iemand verstand heeft. Dat werkt niet goed, in de whitepaper wordt uit de doeken gedaan hoe teams flexibeler met elkaar kunnen samenwerken.

Obstakel 2: opgesloten in de silo’s

We zien dat medewerkers veel te vaak gericht zijn op hun eigen werk. Ze zijn zich niet bewust van de beschikbare kennis en best practices in andere delen van de organisatie. Na maanden van voorbereiding voor de kick-off van een project komt een collega erachter dat een ander team binnen de organisatie met iets vergelijkbaars bezig is. Beide teams hadden kunnen profiteren van elkaars werk. Dat kan een stuk handiger.

Samenwerken kan 5 keer beter

Naast de hierboven genoemde obstakels voor een soepele samenwerking kent waarschijnlijk iedereen het vergadermonster. Het slokt veel te veel tijd op terwijl meestal maar een paar minuten per persoon écht er toe doen. Wilt u weten hoe u veel meer uit uw tijd kunt halen en beter samenwerkt? Download dan Zonder-obstakels samenwerken binnen de moderne werkplek. Daarin leest u uitgebreid over de 5 obstakels en de oplossingen.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

ETTU

ETTU helpt organisaties bij de digitale transformatie en journey to the Cloud door de inzet van Microsoft Azure, Office 365 en .NET. Samen met jouw organisatie transformeren wij Microsoft technologie in zakelijk voordeel. Hierbij profiteer je van meer dan 10 jaar Microsoft ervaring en o.a. ons Cloud Productivity partnership met Microsoft.

Profiel ETTU ›
 
 

Download artikel

Samenwerken kan 5 keer beter

Maakt uw organisatie gebruik van Office 365?

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Kennisportal.

 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.