ROI van de investering in Windows Server 2012 R2

The Total Economic Impact Of Microsoft Windows Server 2012 R2

The Total Economic Impact Of Microsoft Windows Server 2012 R2

Aanleiding
Halverwege 2015 is de support op Windows Server 2003 beëindigd. Voor veel organisaties is dit aanleiding om onderzoek te doen naar welke mogelijkheden er wel liggen. Één van de mogelijkheden is migratie naar Windows Server 2012 R2 in combinatie met System Center 2012 R2. Onderzoeksbureau Forrester heeft, in opdracht van Microsoft, onderzocht wat de Total Economic Impact (TEI) is wanneer bedrijven de overstap naar Windows Server 2012 R2 maken.

Het Forrester onderzoek
Door onderzoeksbureau Forrester zijn 6 klanten geïnterviewd. Deze zes klanten maken inmiddels al gebruik van Windows Server 2012 R2 in combinatie met System Center 2012 R2. Een aantal van deze klanten komt af van Windows Server 2008 en een ander aantal maakte voor de migratie nog gebruik van Windows Server 2012. Deze klanten doen allemaal het beheer in de nieuwe situatie door gebruik te maken van System Center 2012 R2.

Om organisaties die Windows Server 2012 R2 overwegen goede handvatten te bieden bij het maken van de keuze heeft Forrester gebruik gemaakt van een framework voor het bepalen van de TEI (Total Economic Impact). Door middel van dit framework worden voordelen maar ook kosten, de flexibiliteit en risico’s op een goede manier in kaart gebracht.

Bevindingen Forrester
Één van de belangrijkste aannames is dat de flexibiliteit na de migratie naar Windows Server 2012 R2 vergroot wordt. Forrester beaamt dit. In het rapport dat via de download knop op deze pagina kan worden gedownload is het mogelijk om een uitgebreide uiteenzetting hiervan te lezen. Daarnaast constateert Forrester dat het met Windows Server 2012 R2 en System Center 2012 R2 voor organisaties makkelijk wordt om de infrastructuur te laten groeien of krimpen.

Voordelen van Windows Server 2012 R2 in combinatie met System Center 2012 R2
Onderstaande belangrijke voordelen komen naar voren, naast de hierboven genoemde bevindingen. De genoemde voordelen hebben allemaal te maken met de Total Economic Impact (TEI) van de implementatie.

  • Besparing op het gebied van licentiekosten.
  • Besparing op het gebied van kosten van het IT Beheer.
  • Besparing op het gebied van beheerskosten van hardware en de hardware zelf.
  • Besparing op het gebied van beheer van Cloud oplossingen.
  • Het ontstaan van nieuwe mogelijkheden door nieuwe services.

Lees het volledige onderzoek
In het gratis en vrijblijvend te downloaden onderzoeksrapport van Forrester naar de TEI (Total Economic Impact) worden de voordelen van Windows Server 2012 R2 in conbinatie met System Center 2012 R2 uitgebreid uiteengezet. Daarnaast worden de kosten van de implementatie van Windows Server 2012 R2 en System Center 2012 R2 behandeld in relatie tot de voordelen. Uiteraard wordt ook de onderzoeksmethode in het document toegelicht.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Kennisportal brengt graag actuele kennis rondom Storage ServersDatacentersCloud Computing bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Servers :  De vereisten voor het beheren van een BizTalk Server infrastructuur

Voor het beheren van een BizTalk Server infrastructuur is het noodzakelijk om een speciaal samengesteld team op te zetten. Het is namelijk een grote uitdaging. De vraag ‘wat is nodig om op de juiste manier BizTalk Server te beheren en bedienen?’ staat centraal en in het bijzonder worden de gebruikersrollen en de optimale manier om deze kennis te gebruiken uiteengezet in deze white paper.

Lees verder

Datacenters :  IT-trends waarop u moet anticiperen

Lange tijd was 2020 een stip op de horizon, gebruikt om een verre toekomst mee aan te geven. Maar over 3 jaar is het al 2020. Hoe ziet de wereld van IT-dienstverlening er dan uit? Wat zijn de bedreigingen en wat de kansen? Dit zijn de trends waarop u nu al kunt inspelen.

Lees verder

Datacenters :  De toekomstbestendigheid van ICT-architecturen: Een Benchmark

Bij veel organisaties krijgen ICT-afdelingen te maken met grote uitdagingen. Huidige processen mogen niet vastlopen door de introductie van nieuwe technologie. In de de whitepaper wordt een benchmark uiteengezet naar de toekomstbestendigheid van ICT architecturen en datacenters. De whitepaper gaat dieper in op de vraag “Hoe ver zijn organisaties in het opzetten van een wendbare, robuuste en veilige infrastructuur die 24/7 bereikbaar is?”

Lees verder

Cloud Computing :  Niet te missen ICT-trends in het onderwijs

Hoe kan het onderwijs maximaal gebruik maken van de technologische ontwikkelingen die zich in razendsnel tempo aanmelden? Deze whitepaper gaat dieper in op de belangrijkste trends van 2018 en legt uit waarom deze zo belangrijk zijn voor de toekomst van een onderwijsinstelling. Op basis van deze inzichten kan ook jij aan de slag met het opstellen van een ICT-investeringsplan.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.