Ricoh Document Governance Index 2012 Deel 2

De rol van technologie in de puzzel van proces-prioriteiten

De rol van technologie in de puzzel van proces-prioriteiten

Het tweede deel van de drie “Document Governance Index 2012” whitepapers gaat in op de samenwerking van de bedrijfstechnologie met bedrijfskritieke documentenprocessen. Bedrijfskritieke documentprocessen  zijn basisinteracties in een organisatie die zich regelmatig en continu voordoen. Dit kunnen natuurlijk veel documenten zijn, maar bedrijfskritieke documentprocessen zijn documenten die rechtstreekse impact hebben op de interactie met klanten en werknemers. Bijvoorbeeld binnen de afdeling HR, debiteuren en crediteuren.

De vier belangrijkste bevindingen uit het onderzoek zijn:

  1. Organisaties beschikken over de nieuwste technologie, maar gebruiken het niet.
  2. De scheiding tussen backoffice en frontoffice wordt groter.
  3. Bestaande investeringen maximaliseren en werknemers hierbij betrekken.
  4. Controles van technologische uitrusting los van procescontroles.

Download de whitepaper
Meer lezen over dit onderzoek? Download het tweede deel van de reeks whitepapers over Document Governance Index 2012. In het tweede deel wordt dieper ingegaan op de vier bovenstaande bevindingen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. brengt graag actuele kennis rondom Governance, Risk & ComplianceDMS (Document Management System) bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Governance, Risk & Compliance :  ILAAP dicht kloof Pillar 2 Basel III raamwerk

Het beheer van liquiditeitsrisico’s is ondervertegenwoordigd in Pillar 2 van het Basel III raamwerk. In Pillar 2 zijn er geen specifieke eisen voor het managen van liquiditeitsrisico zoals dat er is voor andere type risico's. Dit veroorzaakt een kloof tussen liquiditeitsrisico en markt-, krediet- en operationeel risico in Pillar 2. Een Internal Liquidity Adequacy Assessment Process (ILAAP) kan als baseline gebruikt worden om deze kloof dichten.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.